Suriyeliler Of'ta Türkçe öğreniyor

Suriyeliler Of'ta Türkçe öğreniyor

Suriye’de yaşanan iç savaş yüzünden ülkelerini terk edip ülkemize sığınan Suriyeliler, ülkemizde daha kolay iletişim kurmak ve uyum sağlamak amacıyla Of’ta Türkçe öğreniyorlar.

Of Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Türkçe Kursu’ndan Türkçe öğrenen Suriyeli Vatandaşları ziyaret eden Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’ndan kurs hakkında bilgi alıp kura katılan Suriyeli vatandaşlarla sohbet ettiler.

132 saatlik kursa 25 Suriyeli vatandaşın katıldığını ifade eden Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; "Hayat Boyu Genel Müdürlüğümüzün ülkemizde misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimize Okuma Yazma Öğrenmeleri için yeni müfredat oluşturdu. Bizler de bu direktifler doğrultusunda Suriyeli kardeşlerimiz için Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde yetişkinlere yönelik kurs açtık. Toplamda 132 saatlik kursa 25 öğrencinin katılıyor. Kurs haftanın beş günü dört saat şeklinde yapılıyor. Sınıf Öğretmenimiz Kenan Hacımurtezaoğlu’nun verdiği kurstaki kitaplar kurumumuz tarafından öğrencilere ücretsiz dolarak ağıtıldı. Kursumuz inşallah onlar için faydalı olacaktır. Şimdiden tüm kursiyerlerimize başarılar diliyor, Rabbim yardımcınız olsun" ifadelerini kullandı.

Ziyarette konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; "Sizler bizim misafirimizsiniz, kardeşlerimizsiniz. Ülkeniz zor bir süreçten geçiyor. Devletimizin de çabalarıyla Suriye’nin normalleştirilmesine çalışılıyor. İnşallah ülkenizde her şey normale döner de gitmek isterseniz, gidersiniz. Gitmek istemezseniz de bizler Müslüman kardeşleriz. Bu kurs sayesinde de Türkçe öğrenerek daha iyi iletişim kurmuş olacaksınız. Sizlere başarılar diliyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin, Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.

Akçakale’den Suriyelilerin ne sıkıntılar çektiğini iyi bildiğini belirten Of Kaymakamı Eyüp Fırat; "Of’a gelmeden önce dört yıl Urfa Akçakale Kaymakamlığı yaptım. Suriyeli kardeşlerimin ne sıkıntılar çektiğini bizzat orada gördüm. Ülkelerindeki İç savaş yüzünden yerlerinden yurtlarından edilen Suriyeli kardeşlerimize bizler devlet ve millet olarak kucak açtık. Zaten bizim devlet geleneğimizde mazluma ve mağdura yardım etmek vardır. İnşallah Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerindeki iç savaş biter de istediklerinde ülkelerinize dönersiniz. Türkçe öğrenmeniz de sizlere ayrı bir kolaylık sağlayacaktır. Kapımız her daim sizlere açıktır. Bir sorununuz olduğunda çekinmeden gelebilirsiniz" ifadelerini kullandı.