2. Dönemin ders zili Of 28 Şubat İlkokulu'nda çaldı

2. Dönemin ders zili Of 28 Şubat İlkokulu'nda çaldı

2017-2018 eğitim öğretim sezonunun ikinci yarısı nedeniyle 28 Şubat İlkokulunda düzenlenen program, Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun katılımıyla yapıldı.

2017-2018 eğitim öğretim sezonunun ikinci yarısının başlaması nedeni ile Of 28 Şubat İlkokulunda bir program düzenlendi.

Okulun konferans salonunda yapılan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Abdurrahman Yılmaz bir selamlama konuşması yaparak yeni başlayan dönemi kutladı.

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Selim Sarı, Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Süleyman Bedir, Numan Turan okul idarecileri, öğrenci ve veliler katıldı.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptığı konuşmada; "Bir ülkenin zenginliği iyi yetişmiş, iyi eğitilmiş insanlarıdır. Ülkemiz genç ve dinamik bir nüfusa sahiptir. Bizler İnşallah gençlerimizi iyi yetiştirerek zenginliğimizi artıracağız. Şükürler olsun ki her yıl başarımız artarak devam ediyor. Bizler başarıyı sadece akademik başarı olarak görmüyoruz. Sosyal, kültürel ve sportif başarılar en az akademik başarı kadar önemlidir bizim için. Eğitim için binalar da çok önem arz ediyor. Bu anlamda ilçemizdeki okulların güzelleştirilmesinde, yalıtımında büyük katkıları olan hayırsever İş adamımız Cemal Yeşilyurt amcamıza, Belediye Başkanımız Salim Sarıalioğlu’na ve Sayın Kaymakamımız Eyüp Fırat’a şahsım ve kurumum adına çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 eğitim -öğretim yılının 2. döneminde; bütün İdareci, öğretmen, veli ve öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Allah tüm eğitim camiamızın yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise yaptığı konuşmada; "Sevgili öğrenciler tatil bitti ve şimdi okuldasınız. Dinlenmiş bir şekilde yeni bir döneme daha başlıyorsunuz. Sizler bizler için çok önemlisiniz. Bizler de sizler gibi bu sıralardan geçtik. Yarın sizler de bizlerin yerlerini alacaksınız. Başarılı mutlu adaletli bir meslek icra etmeniz için sizlere dua ediyorum. Öğretmenlerimiz çok önemlidir. Hele ilkokul öğretmenleri daha önemlidir. Sizler onları severseniz onlar sizi severse başarılı olursunuz. Eli öpülesi öğretmenlerimize saygılar sunuyorum. Ben de bu vesileyle öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum. Rabbim sizleri her türlü kötülükten korusun. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. 2.dönem için de başarı dolu bir eğitim- öğretim dönemi diliyorum" dedi.

Of Kaymakamı Eyüp Fırat yaptığı konuşmada; "Dünyanın ileri gelen bilim adamlarının da söylediği gibi bu yüzyıl eğitim yüzyılı olacaktır. Çocuklarını iyi eğitmiş toplumlar diğer toplumların önüne geçecektir. Şükürler olsun ki bizler de bu yolda çok önemli yollar aldık. Ama çok çalışmalıyız. Sadece kendimiz için değil bize bel bağlayan mazlum milletler için de çok çalışmalıyız. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Belki de Kıbrıs Barış Harekâtından sonra ilk kez böyle büyük bir harekâta girişti askerimiz. Allah onların yardımcıları olsun. Dualarımız onlarla. Birlik ve beraberlik içinde çok çalışırsak inşallah düşmanın saldırılarını boşa çıkarmış olacağız. Bu vesileyle 2. Dönemin sizlere ve ülkemize başarılar getirmesini diliyor, mutluluklar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirlerini okudu. Öğrencilerin hazırlamış olduğu horon gösterisi yapıldı. Karagöz ve Hacivat oyununu oynayan öğrencilerden sonra İstiklal Marşı öğrenciler tarafından ezbere okunarak büyük alkış aldı.

Programın ardından Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu ve Müdür Kabahasanoğlu sınıfları ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.