Of'ta görkemli açılış

Of'ta görkemli açılış

Of’ta 3 vali, 3 eski bakan, milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkanlarının katılımı ile görkemli bir açılış yapıldı.

Oflu iş adamları Yeşilyurt Group tarafından Of’ta babaları Ali Yeşilyurt anısına yaptırdıkları okul görkemli bir törenle açıldı.  

Açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Valisi Hasan Barsı Güzeloğlu, Eski Bakanlardan Kürşat Düzmen, Faruk Özak, Suat Kılıç, Milletvekillerinden Kemalettin Göktaş, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Saral, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacısalioğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Komşu ilçe Belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, dernek-vakıf yöneticileri ile  çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan açılış töreninin ilk konuşmasını Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptı. Okul hayatı yıllarında zorluklar içinde eğitim gördüğünü hatırlatan Sarıalioğlu, okulu yaptıran Yeşilyurt kardeşlere teşekkür ederek, öğrencilere de bu kadar gelişmiş okulda eğitim gördükleri için şükretmelerini önerdi. 

Başkan Sarıalioğlu'nun konuşmasından sonra Of Kaymakamı Eren Arslan'da kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Arslan'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Yeşilyurt Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt;  

İlk etapta ailesinin yaşadığı zorluklardan ve bugünlere gelişmelerinden bahseden Cemal Yeşilyurt, burada babasının kendilerine yaptığı katkıyı anlattı. Ardından ise Of’a böyle bir okul kazandırmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt, kendisinin de  daha önce yaptırdıkları okulun yerinde bulunan Şehit Ahmet Turan İlköğretim Okulundan mezun olduğunu kaydetti.  

Yeşilyurt, “Bizim Of’a yapacaklarımız daha bitmedi. Bizim bu kazanımlarımızda Of’un büyük payı var. Cesaret, güç ve büyüklükle yaptık. Onun için Oflu hemşerilerimize büyük bir şükran borçluyuz. Bizim burada tek isteğimiz var. Öğrencilerimiz başarılarıyla okulun adını duyursunlar. Bir sıkıntı mı oldu? biz yanlarındayız. Bir teknolojiye mi ihtiyaç duyuldu? Biz yanlarındayız. Onlardan istediğimiz sadece çalışmaları ve başarılı bir birey olmaları” dedi. 

Kendisinin de mezun olduğu Şehit Ahmet Turan Orta okulunun yıkılmasından dolayı içinde bir burukluk olduğunu ifade eden Yeşilyurt, “Ancak bana o okulda çok eskidi. Siz yapmasanı bile yıkılacak dendi. Fakat en azından şöyle bir tesellimiz var. Bu okula baktıklarında Şehit Ahmet Turan okulunun yerine yapıldı” denilecek” dedi.  

Yeşilyurt’un ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı da aileye teşekkürlerini ileten kısa bir konuşma yaptı.  Gümrükçüoğlu, “İnsanları hayır faaliyetleri unutturmaz. İşte bu hayır faaliyetlerinden birindeyiz. Burada milletimizin geleceği yetiştirilecek. Bu gelecek Türkiye’yi gelecek günlere taşıyacak” dedi.  

Gümrükçüoğlu’nun ardından da sırasıyla AK Parti Trabzon Mileltvekili Safiye Seymenoğlu,  Mersin Valisi Hasan Basri Güzel, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Eski Bakan ve AK Parti Milletvekili Kürşat Tüzmen, Eski Bakan ve AK Parti Milletvekili Suat Kılıç, Eski Bakan ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak konuşma yaptı.  

Özak, “Bu resimde hayırseverlik, sosyallik ve başarının resmi var. Trabzonlu iş adamının başarısı var. Benim Yeşilyurt ailesine bir önerim olacak. Bence bu yaşanmışlıkları kitaplaştırmalısınız” dedi.  

Türkiye’nin giderek büyüdüğüne de işaret eden Özak, öğrencilere seslenerek  “Bizim zamanımızda silgi kalem tıraş bulamazdık. Şimdi çocukların elinde I Pad’ler var. Öğrencilerimiz artık çalışacak Bilgiyi elinde bulunduracak. Trabzon’da ki öğrencinin yarışacağı kişi Samsun’da veya Ankara’da değil. Diğer ülkelerde” dedi. 

Özak’ın ardından son olarak Trabzon Valisi A. Celil Öz bir konuşma yaptı. Vali Öz, Of’a yapılan ve yatırım programına alınan projelerle ilgili bilgi verdi.  

Konuşmaların ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Yeşilyurt ailesi adına Cemal Yeşilyurt'a çeşitli hediyeler verdiler. 

Başkan Sarıalioğlu tarafından kendisine mezun olduğu Şehit Ahmet Türkkan Ortaokulundaki üç dönem karnesi hediye edilmesi nedeniyle duygulanan Cemal Yeşilyurt, bir kez daha Şehit Ahmet Türkkan’ı anarak Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazmış olduğu şiirin “Ey Şehit oğlu Şehit İsteme benden makber, sana avuşunu açmış duruyor Peygamber” mısralarını okudu. 

Plaket töreninin ardından okulun açılış kurdelesi Yeşilyurt ailesi ve tüm davetlilerin katılımıyla kesildi. Ardından basın ordusu ile okul içerisinde incelemelerde bulunarak Ali Usta Dinlenme Tesislerine geçildi ve burada bütün katılımcılara yemek ikramı yapıldı.