Şehit Necmi Çakır'ın İsmi Of'ta Kütüphanede Yaşatılacak

Şehit Necmi Çakır'ın İsmi Of'ta Kütüphanede Yaşatılacak

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulunda Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla oluşturulan ÇOGEP “Z” Kütüphanesinin açılışına katıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 5 Kasım 2015'te, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polisi Necmi Çakır'ın adı, Of’ta kütüphaneye verildi. 

Öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini arttırmak ve bilinçli nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün öncülüğünde “Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekleme Programı” (ÇOGEP) kapsamında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulunda “Z” kütüphanesi hizmete açıldı.

Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, açılışta yaptığı konuşmada, güvenliğin, özel ve önemli bir hizmet alanına girdiğini belirterek, +dedi. 

Amaçlarının toplumda kendine güvenen, iletişimden korkmayan, hızlı öğrenme kabiliyeti olan, okuma alışkanlığı kazanmış, tarihi ve kültürel bilgi sahibi, araştırma yapabilen ve milli kimlikle aidiyet duygusu gelişmiş, bulunduğu topluma fayda sağlayacak nesillerin yetişmesi olduğunu vurgulayan Çevik, şunları söyledi: "Yapmış olduğumuz bu ve bunun gibi projelerle çocuklarımızın suç ve suç ortamından uzak kalmalarını sağlayarak onları kendileri için daha verimli alanlara yönlendirmektir. Yapılan bu çalışma ile çocuk ve gençlerimizi kitap ve kütüphane ile buluşturup aynı zamanda kahraman şehidimiz özel harekat polisi Necmi Çakır'ın isminin yaşatılmasını sağlamış olmaktayız. Aziz şehidimizi bu vesileyle saygıyla yad ediyorum" şeklinde konuştu.

BAŞKAN SARIALİOĞLU “AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OL OLSUN, ONLARI HİÇBİR ZAMAN UNUTTURMAYACAĞIZ”

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu birlik ve beraberlik mesajı vererek; “İşin içinde Şehit ismi, şehitlik makamı olunca, bir başka yönüyle de eğitim ve kütüphane olunca biraz daha hassaslaşıyoruz. İçinizde yoğun bir vatan, devlet ve millet sevginiz varsa, başka bir yönüyle de dininize hizmet etmek istiyorsanız, kahraman Mehmetçiklerimizin de dediği gibi Kızıl Elmaya ulaşmayı hedefliyorsanız bu duygular olmadan yapılacak işler değil. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor bu uğurda can veren aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun onlara minnetle şükranlarımı sunuyorum. Kurulan bu Kütüphaneye Diyarbakır’da görev yapmakta iken Şehit olan Özel Harekat Polis Memuru Necmi Çakır’ın ismi verilmiştir. Şehidimizin hatırası ve ismi bu kütüphanede yaşayacaktır. Bu ve bunun gibi faaliyetlerinden dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü ve tüm emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Geldiğiniz ve katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bugüne kadar şehit olmuş tüm emniyet ve silahlı kuvvetler teşkilatları mensubu kardeşlerimi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Afrin’de kahramanca mücadelesini sürdüren kardeşlerimize Allah kolaylıklar versin diliyorum dualar ediyorum. Lütfen sizde dualarınızda onları unutmayın, onların şimdi en çok dualara ihtiyacı var. Allah kahramanlarımızın yardımcısı olsun. Açılışını yapacağımız kütüphanenin Of’umuza ve okulumuza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılışın ardından Başkan Sarıalioğlu, Z-Kütüphanede öğrencilerle sohbet ederek satranç oynadı. 

Kütüphane açılışına, Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Tanju Tanrıverdi, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahsanoğlu, Of İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Saçka, Şehit Çakır'ın babası Sıraağaç Mahallesi Muhtarı Fahri Çakır ve annesi Nuriye Çakır, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, emniyet mensupları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.