Başkan Sarıalioğlu okul müdürleriyle buluştu

Başkan Sarıalioğlu okul müdürleriyle buluştu

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul müdürleri toplantısı Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu’nun katılımıyla yapıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönem ilk müdürler toplantısı Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Kaymakam Fırat yeni yüzyıl eğitim yüzyılı olacak

Of Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantı kahvaltıda konuşan Kaymakam Fırat; “Hepinize başarılı ve sıkıntısız bir ikinci dönem diliyorum. Bilim adamlarının da ortak vurgusu olan bu yüzyıl eğitim yüzyılı olacaktır. İnsanını iyi eğiten, yetiştiren bu yüzyıla hâkim olacaktır. Bu bakımdan ülkemiz bu işin farkında ve bilincindedir. Bizim millet olarak köklü bir Milli Eğitim sistemimiz var. Devletimizin de eğitime yaptığı yatırımlar sayesinde inşallah insanımızı yarının dünyasına en iyi şekilde hazırlayacağız. Belediye başkanımızın eğitime bakışı ve yardımları bizler için büyük şanstır. Kendilerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunun yanında hem İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, hem siz müdürlerimiz, hem de öğretmenlerimiz olarak uyumlu ve başarılı bir ekibimiz var. İnşallah hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Sarıalioğlu’ndan Müdürlere özel ajanda

Müdürlere hazırladığı özel ajandaları takdim eden Başkan Sarıalioğlu ise; “Eğitim öğretim projelerinde her zaman yanınızdayım. Son yıllarda Of’umuzun eğitim öğretiminde her yönüyle yükselen bir başarı var. Gerek devletimizin gerekse hayırseverlerimizin katkılarıyla bina bakımından eksiğimiz yok. Belki bir eksiklik olarak diyebileceğimiz tüm okullarımızın kullanabileceği ortak bir spor salonunun olmayışıdır. Onunla ilgili gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Bizleri böyle güzel sofranızda ağırladığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni eğitim- öğretim döneminiz hayırlı ve başarılı olsun” diye konuştu.

Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu’nun toplantıdan ayrılmasının ardından düzenlenen toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu müdürlere ikinci dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Mahallelerimizde okuma yazma bilmeyen kalmasın

Kabahasanoğlu konuşmasında; “2. Dönemde belirli gün ve haftalarla ilgili yapmış olduğumuz planlamalar doğrultusunda çalışmaları gözden geçirip hiçbir etkinlikte sıkıntı yaşamadan programlarımızı hazırlayalım. İlçemizde kurmayı planladığımız Kodlama Merkezi konusunda gerekli ön hazırlık çalışmalarımız tamamlamış bulunuyoruz. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın da destekleriyle inşallah ilçemizde Kodlama Merkezimizi açmış olacağız. FATİH Projesinin önemli ayağı olan EBA Sisteminin kullanımında gerekli hassasiyeti göstererek sisteme girmeyen öğretmenimiz kalmasın. Öğrencilere de EBA sistemini aktif olarak kullandırmaya çalışalım. İlçemizde bulunan Mesleki Eğitim Formatörlerimize okullara gelerek yapacakları öğrenci anketleri konularında yardımcı olalım. Okulların Web sitelerini güncelleyelim. Mahallelerimizde okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik Okuma- Yazma Kursu taleplerinin ivedilikle yerine getirelim. Bir kişi de olsa ona kurs açalım. İlçemizin Öğrenci Temsilcisi öğrencilerimizin başlatmış olduğu Afrin’de mücadele eden Kahraman Güvenlik Görevlilerimiz için  “Afrin’e Mektup” yazma konusunda etkinliğinde öğrencilerimize yardımcı olalım. İnşallah sağlık sıhhat içinde kazasız, belasız bir dönem geçiririz. Hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.