Yıldırım kardeşlerden Of’a 5 yıldızlı kız yurdu

Yıldırım kardeşlerden Of’a 5 yıldızlı kız yurdu

Of’a babaları İsmail Yıldırım adına İlkokul kazandıran işadamları Yıldırım kardeşler, şimdi de anneleri Hamdiye Yıldırım adına Kredi Yurtlar kurumu bünyesinde hizmet verecek 5 yıldızlı kız yurdu kazandırdılar.

İstanbul’da iş yaşamını sürdüren ancak doğup büyüdükleri memleketleri Of’u da ihmal etmeyerek Of’un eğitimine önemli katkılar sunan Yıldırım Kardeşler, Of’a 5 yıldızlı bir kız öğrenci yurdu kazandırdılar.

Of Belediyesinde yaklaşık 35 yıl görev yapan babaları İsmail Yıldırım adına 2003 yılında Of’a İsmail Yıldırım İlkokulunu inşa eden Yıldırım Kardeşler, bu kez anneleri Hamdiye Yıldırım adına Kız Öğrenci Yurdu yaptılar.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığının öncülüğünde Başkan Salim Salih Sarıalioğlu’nun girişimleri sonucu KYK Aşıkkutlu Yurt Müdürlüğü alanındaki alanda inşa ettikleri yurdu tamamlayan Yıldırım Kardeşler, yurdu Kredi Yurtlar Kurumu’na bağışladılar.

Beş yıldızlı otel konforunda inşa edilen yurt 150 öğrenci kapasitesine sahip. 5 katlı inşa edilen yurtta odalarda her türlü konfor mevcut. Tek kişilik odalarda konaklayacak öğrencilerin her türlü ihtiyaçları düşünülmüş. Yurdun giriş katında bulunan lobi, kütüphane, ders çalışma alanı ve yemekhane öğrencilere 5 yıldızlı otel konforu sunacak.

Yurt inşaatının tamamlanmasının ardından bahçe ve çevre düzenleme çalışmaları da Yıldırım Kardeşler tarafından yapıldı. Bahçe alanına çok amaçlı basketbol ve voleybol sahası da inşa edilerek öğrencilerin sportif faaliyetler yapabilmelerine de imkan sunuldu.

KYK tarafından inşa edilen binada kız ve erkekler ayrı bloklarda kalırken yeni binanın inşa edilmesinin ardından kız öğrenciler yeni binaya taşınacak ve eski bina erkek yurdu olarak hizmet vermeye devam edecek.

Of’a yaptıkları değerli yatırımlar nedeniyle Yıldırım Kardeşlere teşekkür eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Sevgili Yıldırım Ailesi doğup büyüdükleri toprakları unutmuyorlar. Of’umuzun eğitimine çok güzel ve önemli destekler sundular. Önce babaları adına ilkokul yapmışlardı. Şimdi de anneleri adına kız yurdumuzu inşa ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yurdumuz öğrencilerimize ve Of’umuza hayırlı olsun ifadelerini kullandı.