Oflu öğrencilerden Afrin´deki Mehmetçiğe bin yüz mektup

Oflu öğrencilerden Afrin´deki Mehmetçiğe bin yüz mektup

Of Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa Yüksel ve arkadaşları tarafından başlatılan “Afrin’deki Mehmetçiğe Mektup” projesi ile liseli öğrenciler tarafından yazılan bin yüz mektup, düzenlenen yürüyüş töreninin ardından postaya verildi.

Ülkemizin birlik ve beraberliği, milletimizin dayanışması ile Mehmetçiğe sevgi ve bağlılık her geçen gün artarak devam ediyor.

Of Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa Yüksel ve arkadaşları Mehmetçiğin yanında olduğunu belirtmek ve destek olmak için “Afrin’deki Mehmetçiğe Mektup” konulu etkinlik düzenlediler.

Of’taki tüm liseliler arasında yapılan etkinlik sonucu Mehmetçiğe binyüz mektup yazıldı. Hem mektupları Mehmetçiğe göndermek hem de tüm dünyaya Oflu öğrencilerin yanlarında olduğunu haykırmak için bir program düzenlendi. Programa öğrencilere destek vermek için Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Of Belediye Meydanında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Of İmam Hatip Lisesi öğrencisi tarafından Fetih suresi okundu. Of Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa Yüksel düzenledikleri etkinlik için bir konuşma yaptı.

Yüksel konuşmasında;” Türk’ün tarih sahnesine çıktığı anda gösterdiği mücadele ile bugün Afrin’de gösterilen mücadele aynıdır. Afrin’de verilen mücadele hak ile batılın, hilal ile hacın savaşıdır. Tüm dünya birleşip üzerimize de gelse bilsinler ki, aslanların yuvasına girilmez. Operasyona giderken İstikamet Kızıl Elma,  düğüne gidiyoruz beklemesinler diyen bir milletin önünde kimse duvar olamaz” diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Şiirlerin ardından öğrenciler kortej halinde Atatürk Bulvarı’ndan PTT’ye kadar yürüdüler. Postaya atılan binyüz mektup Afrin’deki Mehmetçiğe gönderildi.

Mektupların teslim edilmesinden sonra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Kaymakamı Eyüp Fırat öğrencilere kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Sarıalioğlu konuşmasında; “Bugün Afrin’de mazlumların yanında olan ve burada bu güzel tabloyla bu aziz bu dik duruşa destek veren siz değerli yavrularımızı alnından öpüyorum. İyi ki Ofluyum,  iyi ki Trabzonluyum, iyi ki Türküm, iyi ki Müslümanım” diyerek teşekkür etti.

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise; “Bugün biz Milliyetçilik ve vatan sevgisi adına bizim size söyleyecek bir şeyimiz kalmadığını gördük. Bugün siz geçlerimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğunu öğrendik. Sizlerle gurur duyuyorum, sizleri tebrik ediyorum gençler” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.