Of’ta ‘Halk Sağlığı’ taraması

Of’ta ‘Halk Sağlığı’ taraması

Of’ta TURKMSIC’ın projesi dahilinde “halk sağlığı” taraması yapıldı.

Of’ta TURKMSIC’ın projesi dahilinde “halk sağlığı” taraması yapıldı. 

İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TURKMSIC) üyesi bir grup öğrenci, Of’ta Atatürk Bulvarında sağlık taraması yaptı. 

TURKMSIC üyesi bir grup öğrenci, yaptığı açıklamada, Atatürk Bulvarında 15 tıp fakültesi öğrencisinin isteyen vatandaşlara halk sağlığı taraması yaptığını söyledi. 

Gün boyunca 200’e yakın halk sağlığı taraması yaptık İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TURKMSIC) üyesi bir grup öğrenci şunları kaydetti; 

“Taramalarda tansiyon ve kan şekeri ölçümü, beden kitle indeksi hesaplaması, görme derinliği ve renk körlüğü değerlendirmelerinin yanı sıra kadınlara kendi kendine meme muayenesi eğitimi verildi.” 

Sarıalioğlu; Meslek Hayatınızda Başarılar Diliyorum 

Halk Sağlığı taramasında öğrencileri yalnız bırakmayan Of Belediyesi Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yapmış oldukları çalışmadan dolayı her birini kutlayarak meslek hayatlarında başarılar diledi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden ve sağlık taraması yaptıran Sarıalioğlu; ”Üstünüze düşen vazifeyi en iyi şekilde gerçekleştirdiğinize inanıyorum. Of’ta başlatmış olduğunuz halk sağlığı uygulamaları kapsamında bir çok vatandaşımızın bilinçlenmesini sağladınız. Yapmış olduğunuz taramalar ve tespitler sonucunda vatandaşları uyardınız. Başta öğretim elemanlarınız olmak üzere, hepinize teşekkür ediyorum”dedi. 

İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TURKMSIC) üyesi öğrencileri, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’na desteklerin den dolayı teşekkür etti. Of halkının samimi ve sıcak davranışlarından memnun kaldıklarını belirtiler.