Of’ta 100. Yıl fener alayı ve havai fişek gösterisi

Of’ta 100. Yıl fener alayı ve havai fişek gösterisi

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde fener alayı ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle düzenlenen kutlamalar, gece fener alayı ve havai fişek gösterileri ile devam etti.

Gündüzün yapılan kutlama programlarının ardından akşam da çeşitli programlar düzenlendi.

Akşam havanın kararmasının ardından Of Belediyesi önünde toplanan öğrenciler ve halktan oluşan kalabalık, meşaleler eşliğinde ve dev Türk Bayrağı ile Atatürk Bulvarı’na doğru yürüyüşe geçti.

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun da katıldığı etkinlikte Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı öncülüğünde Bulvar üzerinde yürüyen kalabalık, PTT kavşağından dönüş yaparak tekrar belediye önüne geldi.

Belediye önünde kalabalığı top atışı karşıladı. 21 pare top atışının ardından yapılan havai fişek gösterileri ile etkinlik sona erdi.

Şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu

Öte yandan Of Çarşıbaşı Büyük Camii’nde de Şehitlerimiz için hatim programı düzenlendi.

Akşam namazının ardından düzenlenen programda Milli Mücadelede, Kurtuluş Savasında, 15 Temmuz’da, Güneydoğu’da ve yurt dışında terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda şehit düşen bütün şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Hatim programı yapılan dua ile sona erdi.