Başkan Sarıalioğlu, İstiklal Marşı Bir Destandır

Başkan Sarıalioğlu, İstiklal Marşı Bir Destandır

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İstiklal Marşı’nın vatan topraklarının bağımsızlığı için kendini feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan kahramanların arkasından yazılmış bir destan olduğunu belirten Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, “Bu destan, Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren eşsiz bir eserdir” dedi.

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN!

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Sarıalioğlu şu görüşlere yer verdi:

“Bugün Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü ve Türk Milleti'nin onurlu mücadelesini, istiklal sevgisi ile dopdolu olan bir şairimizin, Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümünü kutluyoruz. Anadolu'nun birçok şehri işgal altında ve Türk milletinin bağımsızlığı tehlike altındayken, Türk halkı yediden yetmişe kadını, erkeğiyle, cephedeki askeriyle vatanı için zor şartlar altında vatan toprağı için destanımsı bir mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy o günlerde Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı'nı yazmıştır. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı, Mehmet Akif'in kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en mümtaz ifadesi olarak çıkmıştır. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşı'nı şair, mütefekkir ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşı, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan Türk insanının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştırdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. Mehmet Akif, Milletine inanan, milletini seven, milletimizin ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak yaşamasını isteyen, bu aziz millete yapılacak her türlü hizmetin karşılıksız olarak yapılması gerektiğini en açık şekilde ortaya koyan, bütün bunlar için büyük gayret gösteren, büyük bir şair, yazar, fen, fikir ve devlet adamıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle yâd ediyorum.” diye ifade etti.