Başkan Sarıalioğlu ve Kaymakam Fırat Sağlıkçılarla buluştu

Başkan Sarıalioğlu ve Kaymakam Fırat Sağlıkçılarla buluştu

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Of Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte Başkan Sarıalioğlu ve Kaymakam Fırat, sağlık çalışanlarıyla buluştu.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Of Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Kaymakam Eyüp Fırat, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Of Belediyesi Sahil Tesislerinde düzenlenen yemeğe Başkan Sarıalioğlu ve Kaymakam Fırat’ın yanı sıra Of Devlet Hastanesi Başhekimi Şaban Uysal, Sağlık Hizmetleri Başkanı Yavuz Çakıroğlu, hastanede görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanları ile Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Daire Amirleri katıldı.

Hekimlik bir meslek değil, yaşam biçimidir

Programın açılış konuşmasını yapan Of Devlet Hastanesi Başhekimi Şaban Uysal; “Hekimlik bir meslek değil bir yaşam biçimidir, sevdadır. Hekimler görevlerini yaparken hasta ve hasta yakınlarının bir tebessümü, bir teşekkürü onları mutlu etmektedir. Bizler hekimler ve sağlık çalışanları olarak özlük haklarımızın iyileştirildiği yıpranma hakkımızın verildiği ve refah seviyesine ulaşmamız için yeterli olacak seviyeye ulaşmamız için gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Sağlıkta toleransın sıfır olduğu nice tıp bayramlarına ulaşmayı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Doktor olmak istemiştim, olamadım

Çocukların birçoğunun büyüyünce doktor olmak istediğini belirten Başkan Sarıalioğlu; “Çocuklara küçükken büyüyünce ne olmak istiyorsunuz diye sorulduğunda birçoğu doktor olmak istediğini söyler. Ben de küçükken öyle demiştim fakat olamadım. Benim evladıma nasip oldu şu anda okuyor. Sizlerin çok kutsal bir görevi var ve şunu da söylemliyim ki, bizlerin baş tacımızsınız. İnsanlara hizmet etmek çok kutsal bir görevdir. Of’umuza ve yurdumuza bu kutsal mesleğin farkında olarak çok güzel hizmetler veriyorsunuz. Biz hep sizlere minnettarız” diye konuştu.

Sağlıkçılar çilenin zirve noktasında

Sağlık çalışanlarının çileli bir görev yaptıklarını ifade eden Kaymakam Fırat; “Kamu hizmeti gören bütün çalışanlarımız çok çileli bir iş yapıyor. Ama sağlık sektörü o zorluğun zirve noktasında. Sizin işinize biz ancak saygı duyabiliriz. Ben bugün buraya katılan bütün sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum ve buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

15 yıldır görev yapanlara plaket

Of Devlet Hastanesinde 15 yılı aşkın süreyle görev yapan Kadın Doğum Uzmanı Ufuk Bilgin ile Acil Servis Doktoru Elvan Yirigöz Çağlar’a başhekimlik tarafından plaket takdim edilirken Kaymakam Fırat da Hastanesi çalışanlarından Reşat Çolak, Songül Ayaloğlu, Ayşe Saruhan, Aysun Sancar ve Zeynep Sezer’e özverili hizmetlerinden dolayı Başarı Belgesi verdi.