Of’ta Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Of’ta Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Of Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama programına katılan Kaymakam Eyüp Fırat ile Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu öğrencilerle birlikte horon oynayıp demir dövdü.

Türk Dünyasında Ergenekon denen yurtlarından demiri eritip çıktıkları gün olarak kutlanan adına Nevruz denilen, baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı Of’ta kutlandı.

Of Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanıp okulun bahçesinde kutlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma 12. Sınıf öğrencisi Tuğçe Çakıroğlu tarafından yapıldı. Ardından 12. Sınıf öğrencisi Ayşegül İhtiyaroğlu Nevruz adlı şiirini okudu.

Şiirlerin ardından düzenlenen halat çekme, yoğurt yeme, yumurta taşıma, çuvalla yürüme ve sandalye kapma yarışmalarında öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Yarışmaların ardından okul öğrencilerinin oluşturduğu Halk Oyunları ekibi izleyicilere horon gösterisi sundu.

Horona Kaymakam Eyüp Fırat ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da katılarak öğrencilerle birlikte horon oynadılar.

Horon gösterisinin ardından yarışmalarda birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışmalarda birinci olanlara ödülleri Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Süleyman Bedir, Of İlçe Gençlik Spor Müdürü Özcan Demirel, Of Halk Eğitim Müdürü Ahmet Dunay tarafından verildi. Ayrıca Of Kaymakamı Eyüp Fırat Değerler Eğitimi kapsamında Şubat ayının örnek öğrencisi İrem Bağdatlı’yı altınla ödüllendirdi.

Ödüllerin ardından yakılan Nevruz ateşinde protokol üyeleri, öğrenci ve öğretmenler atladı. Kaymakam Fırat ve Belediye Başkanı Sarıalioğlu’nun örste demir dövmesiyle Nevruz Bayramı kutlaması sona erdi.

Programa Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu’nun yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, şube müdürleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.