Başkan Sarıalioğlu, "Öğretmenler, Yarınlar Adına Umut Bağladığımız En Büyük Güçtür"

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

Okumanın ve öğrenmenin insanoğlu için vazgeçilmez bir olgu olduğuna vurgu yaparak, “Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslektir” diyen Başkan Salim Salih Sarıalioğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Millet Mektepleri’nin açıldığı ve aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının verildiği 24 Kasım 1928 tarihini her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutluyoruz.

Öğretmenler ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan yetiştirilmesinde, toplumdaki barışın ve huzurun sağlanmasında önemli sorumluluklar üstlenmektedirler. Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslek olan öğretmenlik, devletin ve milletin kaderini de doğrudan etkilemektedir.

Vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesiller yetişmesi öğretmenlerimize bağlıdır. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi öğretmenlerimizin varlıklarıyla olacaktır. Bu kutsal yolda bizlerin kıymetli öğretmenlerimize güveni ve desteği tamdır. Bilginin kaynağı olan eğitim gönüllüleri öğretmenlerimiz, yarınlar adına umut bağladığımız en büyük güçtür.

Çocuklarımızın, gençlerimizin gelişmesinde sonsuz emek harcayan zor şartlar altında dahi olsa ülkemizin her köşesinde özveri, sabır, emekle görevlerini özenle yerine getirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

c92fe3772a.png