Başkan Sarıalioğlu, "Kimseye zulüm etmeyeceksiniz"

Başkan Sarıalioğlu, "Kimseye zulüm etmeyeceksiniz"

Of Kaymakamlığı, Of Belediye Başkanlığı ve Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay düzenli olarak yapılan “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında bu ayki konuk Of’un yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan eski TÜBİTAK üyesi ve Savunma Sanayi İstişare Kurulu üyesi Hasan Çep oldu.

HASAN ÇEP OF’TA ÖĞRENCİLERE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

“Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında bu ayki konuk Of’un yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan eski TÜBİTAK üyesi ve Savunma Sanayi İstişare Kurulu üyesi Hasan Çep oldu. Hasan Çep Of’ta okuyan liseli öğrencilere tecrübe paylaşımında bulundu.

Of Kaymakamlığı, Of Belediye Başkanlığı ve Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay düzenli olarak yapılan “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında bu ayki konuk Of’un yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan eski TÜBİTAK üyesi ve Savunma Sanayi İstişare Kurulu üyesi Hasan Çep oldu. Hasan Çep Of’ta okuyan liseli öğrencilere tecrübe paylaşımında bulundu. Günbatımı salonunda yapılan program Hasan Çep’in özgeçmişinin okunması ile başladı.

Yaramazlığımın altında büyük cesaret vardı

Hasan Çep konuşmasında,” Burada kendi memleketimde, çocukluğumun geçtiği yerde siz değerli öğrencilerle buluşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyorum. Doğru söylemek gerekirse sizler sahip olduklarınızla bizlerden çok daha şanslı durumdasınız. Bizler çok fakirdik, çay toplayarak yaşamımızı sürdürmeye çalışıyorduk. Ya okuyacak, ya okuyacaktık başka şansımız yoktu. Öğrencilik yıllarımızda köyümüzde elektrik bile yoktu. Nüfus cüzdanımı 3. Sınıftayken çıkarttık. İmkânsızlıklar içerisinde çalıştık ve bugün buralara geldik. Bilgi çok önemlidir, bilmeden bir şey elde edemezsiniz. Bilgi sizi en fakirken en zengin yapabilir. Fakat en önemlisi gönül zenginliğidir. Bilmeden kazanamazsınız. Bilgide çok yönlülük vardır. Bilgi, iletişim, cesaret ve yabancı dil girişimcilikte başarıyı sağlar. İngilizce bilmek size çok kapıların önünü açacaktır. Bor madeni işlendiğinde altından daha pahalı olabilir. CİRİT füzesinin ilk ekipmanını biz yaptık. ANKA’ların iniş takımlarındaki sıkıntıyı çalışmalarımızla ortadan kaldırdık. Maalesef eğitimdeki sıkıntılarımız bizi bilgide, sanayide geri bıraktı. Unutmayalım ki insanoğlu isterse yapar. Kazanmak istiyorsanız en iyi olmanız ve iyi dil bilmeniz gerekir. İyi bir eğitim olaylara küresel bakmayı öğretir. Donanımlı olabilirsiniz fakat cesaretiniz yoksa başarılı olamazsınız. Ben çok yaramazdım ama yalnızlığımın altında büyük cesaretim vardı. Keşkelerim hep tecrübelerim oldu. Kendinizi iyi yetiştirin. Çalıştıklarınız asla boşa gitmez. Su mutlaka yatağını bulur. “ diyerek öğrencilere seslendi.

Ülkenin iklimi iyi olursa dışarıdaki yetişmiş insanınız geri döner

Programın diğer kısmında öğrencilerin soru cevap kısmına geçildi. Bir öğrencinin sorduğu; “Biz teknolojide neden dünya ile yarışamıyoruz? Sorusunu cevaplandıran Hasan Çep verdiği cevapta; ”Malzeme olamadan ürün olmaz. Ülke olarak malzememiz olmadığı için kendi uçak ve silah sanayimizde dışa bağımlı durumdayız. Milletin geleceği ile ilgili siyasi kararlar önemlidir. Millet olarak mefkûreniz olmalıdır. Bizler Türk Milleti olarak hürriyet ve bağımsızlığımıza düşkünüz. Gelecekle ilgili bizlerden beklentiyi biliyoruz. Gençler tarihe sizler yön vereceksiniz. Sizlerin gözünüzde bu ışığı görüyorum. Bugün dünyada geldiğimiz nokta üretim anlamında yaparsanız varsınız yapamazsanız yoksunuz. Ülke olarak artık güdümlü füzeler, turbojet motor yapabiliyoruz. Ülke dışında onlarca iyi yetişmiş bilim insanımız var. Ülkenin iklimi iyi olursa onlar ülkelerine dönecektir. Ülkemizin iklimi uygun olduğu için yurt dışından birçok değerli bilim adamımız ülkemize geri dönüş yaptı.

Ülke olarak bir dönem kendi evlatlarımıza kıydık

15 Temmuz ülkemize çok şey kaybettirdi. Fakat ben buradan rahmet doğacağına inananlardanım. 15 Temmuz siyasi sistematiğimizin devamı bakımından önemliydi. Onu kestiklerinde içimizde bizi dövüştürmeye, birbirimizi yemeye başlayacaktık. İçimizdeki hainler temizlenip yolumuza sağlam adımlarla yürüyeceğiz inşallah. Dünyada Toryum Madeni çok önemlidir. Bor Madeni ile yatak arkadaşıdır. Dolayısıyla Bor madeninde olduğu gibi Toryumda da ülkemiz en büyük paya sahiptir. Elektrikli araba projesinde geç kaldık ama iyi yoldayız. Türkiye’nin uçağının düşürülmesinde amaç Türkiye-Suriye arasında savaş çıkarmaktı. Şükürler olsun ki yöneticilerimiz bu oyunu gördü. Rusya’dan S-400 Füze Savunma Sistemleri almak hem stratejik güvenliğimiz için hem de bu teknolojiyi öğrenmek içindir. Batı bizdeki bilim insanlarımızı bilgisi için alıyor. Onların görünüşüne, inancına, örtüsüne bakmıyor. Maalesef ülke olarak bir dönem kendi evlatlarımıza kıydık. 15 Temmuz sürecine kadar ki dönemde TÜBİTAK’ta çok çarpık ilişkiler vardı. Önemli projeler buradan geçmiyordu. Şimdi projeler titizlikle inceleniyor. Kasıtlı hatalar yapılmıyor. Ama bazı ferdi hatalar da toplumsal kaderi etkiliyor.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Sarıalioğlu, “Kimseye zulüm etmeyeceksiniz.”

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da programın sonunda teşekkür konuşması yaptı. Sarıalioğlu konuşmasında, “Saygı değer hocam değerli vakitlerini bizlere ayırdığı için kendilerine teşekkür ediyorum. Onun paylaşımlarından bir kez daha ülkemizin zor günlerden bugün geldiği nokta gözümün önünden geçti. Emperyalizmle mücadelemiz dünya var oldukça devam edecek.15 Temmuzu yapanlar bize felaketi yaşatmak istediler. Milletimizin feraseti bu felaketi ortadan kaldırdı. 21. örnek kişi ile sizleri buluşturduk. Amacımız buradan en az birinizin hayatınıza yön vermektir. Cesaretli olacaksınız, çalışacaksınız, kimseye zulüm etmeyeceksiniz” dedi.

Fırat; “Programdan kendi adıma çok istifade ettim”

Of Kaymakamı Eyüp Fırat da teşekkür konuşmasında, ”Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa düzenlediğimiz bu anlamlı projeyle Of’un önemli bir değerini daha sizlerle buluşturduk. Ben kendi programdan adıma çok istifade ettim. Öğrencilerimiz de istifade ettiğine inanıyorum. Şahsım ve ilçem adına hocama çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkan Salim Salih Sarıalioğlu hasan Çep’e plaket ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından hazırlanan ilkokul diplomasını takdim ettiler. Konferansa; Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.