Mekke'nin Fethi Yıldönümü

Mekke'nin Fethi Yıldönümü

Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, yeni yıl nedeniyle yayınladığı mesajda, sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma duygularının hakim olduğu bir yıl olması temennisinde bulundu.

Başkan Sarıalioğlu, 2018 yılının acısıyla tatlısıyla geride kaldığını belirterek, yeni yılın İslam dünyasına ve tüm insanlığa huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi. Sarıalioğlu, “Geride bıraktığımız 2018 yılında zamanı ve kaynakları en iyi şekilde kullanarak, hemşerilerimize hizmetin en iyisini sunmak için yoğun bir çaba gösterdik. Of’umuzu daha yaşanabilir bir konumuna dönüştürebilme adına önemli hizmetler gerçekleştirdik. Halkımız her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Bu anlayışımızdan taviz vermeden hizmet ederek 2019 yılında da Of’umuzu daha güzel yerlere taşımak için azim ve gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yılda da Of Belediyesi olarak birçok güzelliklere, birçok yeniliklere ışık tutacağız.
Bir yandan yeni miladi yıla kavuşmanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da İslam Tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Mekke’nin fetih yıldönümü dolayısıyla ayrı bir heyecan içimizi kaplıyor. Mekke’nin fethi ne kadar önemli ise, insanlarımızın gönlünü fethetmekte, onların kalbine girmekte bizim için o kadar önemlidir. Zira; ‘Şehirleri imar etmek, insanların gönlüne girmektir’ düsturundan hareketle, gönül fethini bir güne değil, bir yıla yayarak çalışmalarımızı bu heyecanla sürdürüyoruz. Her geçen gün yeni gönülleri fethetmenin, bir ‘Allah razı olsun’ duasını almanın gayreti içinde inşallah güzel bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum” dedi.

Mekke’nin fethinin yeryüzü tarihinin değiştiği ve yeryüzünde adaletin tecelli ettiği müstesna günlerden biri olduğunu ifade eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Mekke, fetihle birlikte gerçek kimliğine kavuşurken, fetih yüce dinimiz İslam tarihi açısından da bir dönüm noktası olmuştur. Zulmü sona erdiren bir lütuf olan ve gönüllerin fethini sağlayan Mekke’nin fethinin yıldönümünü kutluyor, İslam coğrafyasının pek çok noktasında yaşanan zulümlerin son bulması ve adaletin tecellisine vesile olmasını diliyorum. 31 Aralık Mekke’nin Fethinin Mübarek olmasını Cenab-ı Allah’tan diler, yeni yılın ise kendi inancımıza göre karşılanmasını temenni ederim. Bu duygu ve düşüncelerle, hem yeni yılın ve hem de Mekke’nin fethi 1388’inci fetih yıl dönümünü de kutluyorum” ifadelerine yer verdi