Of'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

Of'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin ardından kutlanmaya başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3. yılı tüm yurtta olduğu gibi Of’ta da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin ardından kutlanmaya başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3. yılı tüm yurtta olduğu gibi Of’ta da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından başlatılan hain darbe girişiminin ardından kutlanmaya başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3. yılı tüm yurtta olduğu gibi Of’ta da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Şehit ve Gazilere ziyaret

Etkinlikler kapsamında Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve protokol üyeleri, 15 Temmuz Gazisi Selahattin Ayyıldız’ı Çataldere Mahallesindeki evinde ziyaret ettiler. Ardından da Şehit Hüsnü Uyan’ın Yenimahalle’mizdeki mezarını ziyaret ettiler.

Sergiyi gezip anı defterini imzaladılar

Etkinlikler kapsamında Belediye Salonda düzenlenen resim sergisini ziyaret eden Kaymakam Eyüp Fırat, Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, Savcı Yavuz Cengiz ve protokol üyeleri, “15 Temmuz Anı Defteri”nde hatıralarını paylaşarak imzaladılar. Ardından da resim sergisini gezdiler.

Şehitler için hatim okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Of Çarşıbaşı Büyük Camimizde Aziz şehitlerimizin ruhları için Hatm-i Şerif okundu. Hatim programı Müftü Hüseyin İspiroğlu’nun yaptığı dua ile sona erdi.

Gece yürüyüşle başladı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin akşamki bölümünde ise Akşam Namazının ardından Of Çarşıbaşı Büyük Camii önünde toplanan ve aralarında Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu, Savcı Yavuz Cengiz, protokol üyeleri ve vatandaşların bulunduğu grup, Barbaros Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden Belediye Meydanına kadar yürüdüler.

Kur’an-ı Kerim okundu

Belediye meydanındaki program Zehra Hatun Kur’an Kursu Öğreticisi Recep Koç ve Of Merkez Camii İmam Hatibi Fatih Türkyılmaz Hocaefendilelerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ömer Tellioğlu ve Mehmet Türkyılmaz hocaların okuduğu ilahilerle program devam eden programda Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını belirttiler.

Öğrenciler şiir okudu

Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu’nun yaptığı duanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Program sonunda 15 Temmuz Şehidi Sugeldi Mahallesi sakinlerinden Fahrettin Yavuz’un Ağabeyi Fuat Yavuz’a Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu ve Savcı Yavuz Cengiz tarafından hediye takdim edildi. Ayrıca şiir okuyan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.