Of'ta duygulu Öğretmenler Günü kutlaması

Of'ta duygulu Öğretmenler Günü kutlaması

Öğretmenler Günü resmi kutlaması Of'ta duygu dolu analara sahne oldu.

Öğretmenler Günü resmi kutlaması Of'ta duygu dolu analara sahne oldu.

1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanan  "24 Kasım Öğretmenler Günü" değişik etkinliklerle kutlanıyor. Of'taki kutlama etkinlikleri hafta boyunca devam etti. Dün anıt önü çelenk sunma yapılmış, emekli öğretmenler evlerinde ziyaret edilmişti. Of'taki resmi kutlama programı Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulunda düzenlendi. Remi kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul buyurdukları bu günde, yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi ilçemizde de yılmadan, usanmadan onurlu ve gururlu bir mesleğin mensubu olarak görev yapan mesai arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum. Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil; çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur. Bir öğrencinin her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Güzel ahlakı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, barışı ve bütün güzel şeyleri bir öğrencinin davranışlarına yansıtması yıllar süren bir çabanın sonucu iken; bu güzel davranışların, kazanılan bütün iyi huyların hepsinin bazen bir anda kaybolduğuna ve bütün emeklerin yerle bir olduğuna da şahit oluruz. Karşılaştığımız bu olumsuzluklar şüphesiz ki meslekî şevkimizi de kırmaktadır. Ancak sabır ve azim biz öğretmenlerin zorluklar karşısındaki en önemli gücüdür. Hiçbir başarı kolay elde edilmez. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz. Onlar bize milletimizin emanetleridirler. Her bir öğrencinin gelecekte değişik görev ve yetkilerde olacağını, değişik iş alanlarında çalışarak Türk milletine karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çalışacağını düşünürsek, gelecekteki izlerimizin bugünden atıldığını anlarız. Yüzyıllar ötesine sana sesleniyorum öğretmenim: Mimar  Sinan'ın kubbelerinde çınlayan ses senindir. Bizans surlarına  Türk bayrağını dikmek için tırmanan  Ulubatlı Hasan senin öğrencindir. "Âlimlerin ayağından sıçrayan  çamur  cübbemiz için süstür" diyen Yavuz Sultan Selim senin öğrencindir. 'Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.' diyen ve muasır medeniyetin üstüne  çıkma yolunda, senden daha çok ve önemli görevler bekleyen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk senin  öğrencin ve eserin olduğunu unutma" diyerek düşüncelerini ifade etti.

Kabahasanoğlu'nun ardından Of Belediye Başkan Salim Salih Sarıalioğlu da bir selamlama konuşması yaptı.

Başkan Sarıalioğlu konuşmasında, "Burada siz değerli öğretmenlerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğretmenlerimizin bizlerin üzerinde büyük emekleri vardır. Şuanda babmın beni kolundan tutup ilkokul götürdüğü günün hatırlamanın hüznünü yaşıyorum. Öğrencilik  yıllarıma döndüm.Siz değerli öğretmenlerimizin üzerimizde emeği çok büyüktür. İyi ki sizler gibi fedakar öğretmenlerimiz var. Sizlerin fedakarlığı ile ülkemiz çok daha iyi yerlere gelecektir. Rabbim bize sıhhat verdikçe her zaman sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Sizlerin ve tüm öğretmenlerimizin "Öğretmenler Gününü" kutlar başarılar dilerim" dedi.

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise yaptığı selamlama konuşmasında; "19. Yüzyıl sanayi yüzyılıydı millet olarak yakalayamadık. 20 yüzyıl bilişim yüzyılıydı ucundan kıyısından biraz tutabildik. 21. Yüzyıl eğitim yüzyılı olacaktır. Geleceğe hâkim olanlar nesillerini iyi eğitenler olacaktır. Bizler inşallah bu yüzyıla damgamızı vuracağız. Ne mutlu sizlere ki Peygamberlik mesleği sayılan öğretmenlik mesleğini icra ediyorsunuz. Allah heyecanınızı hiç bozmasın. Her  fırsatta sizlerle olmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüzün ve sizlerin gayretli çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Eğitim konusunda Of olarak çok iyi durumdayız. Tabi ki daha iyi olmak için çok daha çalışmalıyız. Belediye başkanımıza da eğitim konusundaki yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğretmenler Gününüzü kutluyor sağlıklı, mutlu ve başarılı yıllar diliyorum" sözleriyle duygularını belirtti.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmen mesleğe giriş yemini yaptı. Mesleğe yeni başlayan en genç öğretmenin konuşmasının ardından öğrenciler kompozisyon ve şiirlerini okudular. Şiir, kompozisyon, resim ve anı yazma konularında dereceye girenler ödüllendirildi. Emekli olan öğretmenlere ve personele şilt ve plaket takdim edildi. Resmi program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Protokol üyeleri programın ardından Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Öğretmenler odasında öğretmenleri ziyaret ederek onlara çam fidanları takdim ederek Öğretmenler Günlerini tebrik ettiler. 

Programa Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nun yanı sıra Okul Müdürleri, Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.