Of Belediyesi Ümraniye Belediyesi ile Kardeşlik Protokolü İmzaladı

Of Belediyesi Ümraniye Belediyesi ile Kardeşlik Protokolü İmzaladı

Kardeşlik bağının güçlenmesi ve kültürel değerlerin paylaşılması amacıyla, Of Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi 'Kardeş Şehir Protokolü' imzalandı.

Kardeşlik bağının güçlenmesi ve kültürel değerlerin paylaşılması amacıyla, Of Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi 'Kardeş Şehir Protokolü' imzalandı.

Ortak yönleri İnşaat Mühendisliği ve Belediye Başkanlığı olan iki başarılı Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve İsmet Yıldırım bir yıl önce verdikleri bu kararı Meclis Üyeleri'nin de onayı ile gerçekleştirdiler.

Her iki ilçenin kardeş şehir olması nedeniyle hazırlanan protokolü Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım arasında atılan karşılıklı imzalarla resmiyet kazandı.

Ümraniye Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirilen gerçekleştirilen imza töreninde; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Adnan Çakıroğlu, Of Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bayraktar ve İşadamı Ahmet Meriç de hazır bulundu.

Ümraniye Belediyesi’nde gerçekleşen imza programının ardından bir açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, böyle bir işbirliğine nasıl karar verdiklerini anlattı. Göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Of Belediyesi’ne yaptığını dile getiren Başkan Yıldırım, “Orada karar verdik. Sonra meclislerimizde bu kararı pekiştirdik. Meclis üyesi arkadaşlarımız da sağ olsunlar kabul ettiler. İlk Ümraniye olarak Of ile ilçeler arasında bir kardeş belediye olarak bu anekdot gelişmiş oldu. Ben ondan dolayı Of halkına, sayın başkanın şahsında çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah yeni hizmetlere vesile olur. Her iki belediye için de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti döneminde daha önce Anadolu’ya bir çok hizmet götürdüğü hatırlatan Başkan Yıldırım, “Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeyken, hem belediye olarak, hem de KİPTAŞ olarak çok büyük hizmetler yaptık Anadolu’da. Ciddi hizmetler yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir partinin yönetimine geçmesi sanki bu hizmetleri akamete uğratacak diye bir endişem var. İstanbul’a inşallah hizmetleri yaparlar ama orada da endişem var. Değil ki Anadolu’ya yapsınlar. Biz görevde olsaydık yine o hizmetler devam ederdi. Biz tabi şimdi Ümraniye ve Of Belediyesi olarak bu hizmetleri karşılıklı, inşallah elimizden geldiğince yaparız” ifadelerini kullandı.

Ümraniye Belediyesi ile böyle bir kardeşlik protokolü yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Ben burada bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. İsmet abi bizim hemşehrimiz, her şeyden önce ağabeyimiz. Ben burada sadece Of Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi’nin kardeş olmasından ziyade, bu manevi atmosferin bütün ülke sathına yayılması açısından, kardeşlik ilişkilerinin yayılması açısından, önemli bir adım olacağına inanıyorum. İnşallah kendisi ile birlikte çok güzel işlere de imza atacağımıza da inanıyorum. Gerçekten burada olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Kardeş şehir ilişkilerine başlanılan Ümraniye Belediyesi ile kardeş şehir protokolünün imzalandığını belirten Başkan Salih Sarıalioğlu; “Hem İnşaat Mühendisliği hem Belediye Başkanı olarak iki dalda meslektaşım Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile bugün hayırlı bir iş için bir araya geldik. Of Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü ile iki kent arasında ekonomik, sosyal ve kültürel dayanışmayla köklü ilişkiler kurmayı amaçlıyoruz. Bu kentin yönetim tecrübelerinden faydalanırken ortak projelerle yine örnek bir iş birliği modeli ortaya koymayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte Ümraniye Belediyesi'nin çalışmalarını yakında takip edeceğiz ve güzel şehrimiz Of’umuza yapacağımız çalışmalar için fikir alışverişinde bulunacağız. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a Of halkına ve Oflulara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün ev sahipliğini en güzel şekilde yerine getiren ve sıcak bir karşılama gerçekleştiren Ümraniye ile imzaladığımız protokol inşallah hayırlara vesile olur. Sadece belediyelerin değil, halkların kaynaşmasına da sebep olacak bir protokol olacağını düşünüyorum. Bu protokolün iki güzide ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” sözleri ile protokol hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

İmza töreni sonrasında karşılıklı olarak hediyeler verilerek iyi dilek ve temennilerde bulunuldu.

Protokol imza töreninin ardından Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve beraberindeki heyet, Ümraniye Millet Bahçesinde düzenlenen 'Ümraniye Kitap Fuarını' Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile birlikte ziyaret ederek bu güzel organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Ümraniyespor futbolcularıyla da sohbet imkanı bulan Başkan Sarıalioğlu Ümraniyespor'a TFF 1. Ligde başarılar diledi.