Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Of'ta Faaliyete Başladı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan Muhabere Elektronik Bürosunu ziyaret ederek, Of’ta faaliyete başlayan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) hakkında Of İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan ve yetkililerden bilgi aldı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Polis Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Aselsan ve Of Belediyesi’nin işbirliğiyle tamamlanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Of’ta faaliyete geçti.

Of’ta, hizmete giren Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile ilçe genelinde güvenlik hizmetlerinin verimliliğini artırmak amaçlanıyor.

Of’ta asayişi sağlamak, iç güvenliğe yönelik tehditleri bertaraf etmek ve denetim görevini daha etkin gerçekleştirmek üzere; halkın huzur ve güven ortamının devamı ve daha da yükseltilmesi ile çocuk ve gençlerin güvenli bir şekilde okula gidip gelmeleri, zararlı alışkanlıklardan korunmaları ve olası asayiş-trafik olaylarının önüne geçmek amacıyla sorumlu bölgelerde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) konumlandırıldı. Proje kapsamında 24 farklı noktada olmak üzere 75 kamera ve 3 kamera ile de Plaka Tanıma Sistemi (PTS) Of’un güvenliği için çalışmaya başladı.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ile ilçe merkezinin gözetim altında olmasının çok olumlu olduğunu ifade eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Of huzurlu ve güvenli bir ilçe, İnşallah bundan sonrada güvenlikle alakalı bir sorun yaşamayacağımızı ümit ediyoruz. Fakat bizler suç işlendikten sonra değil, suç işlenmeden önlenmesine yönelik tedbirlerimizi her daim geliştirmek durumundayız. Kent güvenlik yönetim sistemleri belli bir plan doğrultusunda genişliyor. İlçemiz gelişiyor, yeni yerleşim yerleri oluşuyor. Bu çerçevede ilçe güvenlik yönetim sistemimiz zaten huzurlu ve güvenli olan Of’umuza hizmet edecek. İlçemize böyle bir hizmetin kazandırılmasında büyük emeği ve katkısı olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey başta olmak üzere tüm ilgililere ve yetkililere teşekkür ediyorum. İlçemiz artık daha güvenli. Of’umuza hayırlı olsun.”ifadelerini kullandı.

Of İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan, ilçede yeni kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin suçların gerçekleşmeden önlenmesi açısından faydalı olacağını düşündüğünü belirterek; “Of İlçe Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Büro Amirliği görevlilerimizce bahse konu kameralı güvenlik sistemleri, suç ve suçluların tespiti amacıyla ihbara gerek kalmadan faal olarak kullanılmaktadır. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.