Başkan Sarıalioğlu, "Of'un Çehresi Değişiyor"

Başkan Sarıalioğlu, "Of'un Çehresi Değişiyor"

Of’ta devam eden sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında yaklaşık 150 bina dönüştürülerek yöresel mimariyle buluşturulacak.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu beraberinde Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu ile birlikte Of’un çehresini değiştirecek olan Solaklı Vadisi Taşkın Kontrol ve Rekreasyon Alanı 1. Etap Projesi inşaatı ve Sulaklı Mahallesi Sanayi Caddesi’nin Yöresel Mimariye Dönüşüm Projesi kapsamında dış cephe kaplama ve tabela standartları çözümleri ile uygulanan alanlarda sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Of’ta devam eden sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında yaklaşık 150 bina dönüştürülerek yöresel mimariyle buluşturulacak.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu beraberinde Of Kaymakamı Eyüp Fırat, AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, Of Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çapoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Çakıroğlu ile birlikte Of’un çehresini değiştirecek olan Solaklı Vadisi Taşkın Kontrol ve Rekreasyon Alanı 1. Etap Projesi inşaatı ve Sulaklı Mahallesi Sanayi Caddesi’nin Yöresel Mimariye Dönüşüm Projesi kapsamında dış cephe kaplama ve tabela standartları çözümleri ile uygulanan alanlarda sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Of’un Sulaklı Mahallesi Sanayi Caddesi ile İrfanlı Mahallesi Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Caddesi’nde bulunan yaklaşık 150 binada özgün mimaride dış cephe uygulamasının yapılması, ilçe turizmine ivme kazandırılması, yerel halkın turizm odaklı yeni iş fikirlerine kavuşması, halkın yaşam standartlarına iyileştirme yapılması, görüntü kirliliği bertaraf edilerek ilçe içerisinde özgün mimarinin ön planda olduğu estetik bir panoramik bir görünüm kazandırılması, bölgede yapılacak olan yeni binalarda modern görünümlere rakip olabilecek standartların ortaya konması planlanmaktadır.

Of’un daha modern ve daha estetik bir şehir görünümüne kavuşacağını belirten Başkan Sarıalioğlu, Of’un önemli sokak ve caddelerinde köklü değişimlerin başlandığını, dönüşümün Of’a yeni bir kimlik kazandıracağını söyledi.

BAŞKAN SARIALİOĞLU: “OF’UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ”

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, inceleme gezisinde çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Bir şehri güzelleştirmenin yolu; hiç kuşkusuz, planlı kent estetiği projelerinden geçiyor. Çok şükür, belirli bir plan ve program çerçevesinde, bugünden yarını inşa ve imar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Of’umuzun ileriye dönük gelişmesi için bizler yeni projelerle vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Of’umuza kazandırdığımız, yapımı tüm hızıyla devam eden Solaklı Vadisi Taşkın Kontrol ve Rekreasyon Alanı 1. Etap Projesi inşaatı ile Sanayi Caddesi Kentsel Yenileme Projesi çalışmalarını inceleyerek istişarelerde bulunma fırsatı bulduk.

Of’umuzun çehresini değiştirecek olan Sanayi Caddesi ve Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Caddesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında tabela standartları ve yöresel mimariye uygun dış cephe çözümleri ile uygulayarak Of’umuz daha modern ve daha estetik bir şehir görünümüne kavuşturacağız. Maşallah. Çalışmalarımız her geçen gün hızlı bir şekilde ilerliyor. İçimizi ferahlatan, ufkumuzu açan, huzurumuzu artıran, yaşama aşkımızı, şevkimizi, heyecanımızı çoğaltan bir çevre inşa etmek için durmak yok. Daha güzel bir Of için aşkla çalışacağız” şeklinde konuştu.