Başkan Sarıalioğlu: “Kudüs Yalnız Değildir!”

Başkan Sarıalioğlu: “Kudüs Yalnız Değildir!”

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Küdus’ün İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edilemeyeceğini, Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ün tamamının İsrail’in Başkenti olacağını açıklamasına sert tepki gösteren Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Kudüs, özgür Filistin’in başkentidir ve olmaya da devam edecektir” dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Küdus’ün İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edilemeyeceğini, Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

ABD ile İsrail’in ortaklaşa bir kararla sözde barış anlaşmasının ismini ‘Yüzyılın Anlaşması’ olarak değerlendirmesi ve bunun akabinde ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan açıklamada, Kudüs’ün tamamının İsrail’in başkenti olacağının belirtilmesi, İslam dünyasından sert tepki çekti.

Türkiye başta olmak üzere birçok ülke, ABD ve İsrail devletlerini kınayan açıklamalarda bulunurken, konu ile ilgili bir açıklama da Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’ndan geldi.

İsrail zulmünü ve işgalini meşru göstermeye dönük hiçbir adımın kabul edilemeyeceğini ifade eden Başkan Sarıalioğlu, “Kudüs dün olduğu gibi bugün de ve daima kırmızı çizgimizdir. Kudüs yalnız değildir. İnsanlığın kadim şehri ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs zalimlere asla baş eğmeyecektir. Uluslararası hukuku hiçe sayan bir anlayış Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma gayreti içindedir. Bilinmelidir ki Kudüs Filistin Devleti’nin ebedi başkentidir. ABD Başkanı Trump tarafından ilan edilen tek taraflı plan sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Kudüs dün olduğu gibi bugün de yalnız değildir.”

Kudüs üzerine oynanan oyunlara ülkemiz ve milletimizin asla sessiz kalmayacağını belirten Başkan Sarıalioğlu; “Kudüs bizim ilk kıblemizdir, Müslümanların ortak davası olan mukaddes şehrimizdir. İslam mirası olan Kudüs şehri üzerine oynanan oyunlara ülkemiz ve milletimiz asla sessiz kalmayacaktır. Bunun aksini iddia edenlerin ortaya koyduğu kirli plan amacına asla ulaşamayacaktır.

Bu kirli planın başarıya ulaşmasını engellemek için tüm İslam coğrafyası bir ve beraber olarak hareket etmeli ve açık yüreklilikle tepkisini göstermelidir. ABD yönetiminin almış olduğu bu karar açık bir şekilde uluslararası hukuka aykırı, Birleşmiş Milletler kararlarının ihlalidir. Kudüs birilerinin meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur. Bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesini umuyorum” ifadelerini kullandı.