Of Belediyesi'nden Kar Uyarısı!

Of Belediyesi'nden Kar Uyarısı!

Of Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un verilerine göre, Of’ta yarın sabah saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Of Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un verilerine göre, Of’ta yarın sabah saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Of Belediyesi’nin duyurusunda don ve buzlanmanın yanı sıra ev ve işyerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Of Belediyesi’nden yapılan açıklamada Doğu Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, Of’ta ise yarın sabah saatlerinden itibaren sıcaklıkların kar değerlerine gerilemesinin beklendiği belirtildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Ekiplerin karla mücadele ve buzlanmalara karşı düzenli çalışma yürüttükleri aktarılan açıklamada, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, ilçemizde (07.02.2020 Cuma) bugün başlayacak olan kuvvetli yağmurun, 500 metre üzeri yerlerde kar yağışı olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Buna ilaveten bu akşam saatlerinde Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin, (08.02.2020 Cumartesi) yarın sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi beklenmektedir. Kıyı kesimlerde 10-40 cm, 150 m üzeri yerlerde 30-70 cm arası örtü yapacağı tahmin ediliyor.

10.02.2020 Pazartesi öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışının, oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu nedenle Hastaneye ulaşımda zorluk yaşayabilecek diyaliz hastaları ile doğum yapacak anne adayları Of Devlet Hastanesi’ne müracaat ederek yatışlarını yapmaları gerekmektedir. Ayrıca kırsal alanda yüksek kesimlerde hayvancılık yapan vatandaşlarımızın hayvanlarıyla beraber sahil kesimlerine inmeleri önemle rica olunur.

Meteorolojinin kar uyarısı doğrultusunda, Belediyemiz hazırlıklarını tamamlamıştır. Vatandaşlarımızdan kar yağışı yaşanan bölgelerde özel araçlarını kullanmamalarını, kullanma durumunda olanların kar lastiği veya zincir olmadan trafiğe çıkmamalarını önemle rica ediyoruz.” denildi.