Of’ta Kar Temizliği Deniz Suyuyla Yapılıyor

Of’ta Kar Temizliği Deniz Suyuyla Yapılıyor

Of’ta etkili kar yağışı nedeniyle Of Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklara deniz suyu dökerek yolları açıyor.

Of’ta etkili kar yağışı nedeniyle Of Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklara deniz suyu dökerek yolları açıyor.

Of Belediyesi ekipleri, buzla mücadele ve yolların kardan temizlenmesi için tuz dökmek yerine denizden çektikleri suyu belediye araçlarıyla cadde ve sokaklara püskürterek temizleme çalışması yaptı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,4 yıldır uyguladıkları yöntemin iş makinelerinin yükünü azalttığını söyledi.

Deniz suyunun, caddelere tuz dökmekten daha etkili ve kolaylık olduğunu belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Su tankerlerine Of limanından deniz suyunu çekiyoruz. İlçe merkezi başta olmak üzere birçok mahallemizi, caddeleri, sokakları, ana arterleri, rampa olan bölgeleri deniz suyuyla yıkayarak yolları kardan ve buzdan temizliyoruz. Bu sistem sayesinde iş makinelerimizin yükü de azalmış oldu” dedi.

Karla kaplı yolların deniz suyu sayesinde kolaylıkla açıldığını belirterek, bu çalışma ile çok başarılı sonuçlar alındığına dikkat çeken Başkan Sarıalioğlu, “Belediye ekiplerimiz her kar yağışı sürecinde olduğu gibi, bu kar yağışı süresince de önemli görevler üstlendi. Şehrimizde en ufak bir sorun olmaması adına 7/24 yöntemiyle çalışmalar yaptık. Denizden çektiğimiz sularla, sulama araçlarımız vasıtasıyla şehrimizi baştan sona yıkıyoruz. Buradaki amaç deniz suyunda buzlanmanın olmamasıdır. Diğer tuza göre kimyasal yok ve karın erimesinde etkili” diye konuştu.