Of’un Yüreği Elazığ’da! Of’tan Elazığ ve Malatya’ya Yardım Köprüsü Devam Ediyor

Of’un Yüreği Elazığ’da! Of’tan Elazığ ve Malatya’ya Yardım Köprüsü Devam Ediyor

Öztürk ve Ömer Çakıroğlu ile birlikte incelemeler yapmak için gittiği Elazığ’da, Of’tan giden yardım tırını İçişleri Bakanlığı Koordinasyonluğu Merkezi’nde karşıladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Öztürk ve Ömer Çakıroğlu ile birlikte incelemeler yapmak için gittiği Elazığ’da, Of’tan giden yardım tırını İçişleri Bakanlığı Koordinasyonluğu Merkezi’nde karşıladı.

Of Belediyesi’nin Elazığ ve Malatya’daki depremden zarar gören vatandaşlar için gönderdiği 15 ton yüklü kuru çay yardım tırı yerine ulaştı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Öztürk ve Ömer Çakıroğlu ile birlikte incelemeler yapmak için gittiği Elazığ’da, Of’tan giden yardım tırını İçişleri Bakanlığı Koordinasyonluğu Merkezi’nde karşıladı.

DEVLET MİLLETİN YANINDA

Depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan 15 ton kuru çay yüklü olduğu tırı Elazığ’da karşılayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Belediyemizin organizatörlüğünde, Elazığ ve Malatya’da yaşadığımız deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza 15 ton kuru çay yardımımızı bugün en sıcak selam ve geçmiş olsun dileklerimizle beraber İçişleri Bakanlığımızın Koordinasyonluğuna teslim ettik. Destek olan kurumlarımız ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Yardım tırlarının hazırlanmasında, yerine ulaştırılmasında, emek veren tüm mesai arkadaşlarıma ve dualarıyla bizlere destek olan Oflu hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Depremin yaşandığı ilk anda bölgeye ulaşan ve depremzedelerin sorunlarını çözebilmek için olağanüstü çaba gösteren İçişleri Bakanı Oflu hemşerimiz Süleyman Soylu’yu görev bölgelerinde ziyaret eden Başkan Sarıalioğlu ve Meclis Üyeleri, gösterdikleri olağanüstü gayretleri ve çalışmaları nedeniyle Bakanlar Soylu’ya teşekkür ettiler.

MİLLET İKİNCİ “KIŞ TATİLİ” İÇİN PLAN YAPIYOR SÜLEYMAN SOYLU HÂLÂ ELAZIĞ’DA…

Deprem bölgesini gezdiklerini, Of halkı adına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ilettiklerini ifade eden Başkan Sarıalioğlu, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Elazığ depremin olduğu günden bu yana 21 gündür şehri terk etmemiş, yaraları sarmak için, yeniden bir şehir inşa etmek için, halkla iç içe olmak, çözüm üretmek için Devlet Milletin Yanında olduğunu göstermiştir. Allah razı olsun. Devletimizin tüm kurumları ilk andan itibaren seferber olmuştur. Bizlerde bugün Eski Of Kaymakamımız, Tunceli Valimiz Sayın Tuncay Sonel, Meclis Üyelerimiz Mehmet Öztürk ve Ömer Çakıroğlu ile birlikte Elazığ İl Afet Başkanlığı ekibimizle bir araya geldik. Kıymetli Bakanlarımıza ve Elazığ halkına Oflu hemşehrilerimizin selamını ilettik. Vatandaşlarımızla dertleşip acılarını paylaştık. Eksiklikleri hamdolsun devletimiz tamamlamış. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında deprem bölgesindeki yaralar hızlı bir şekilde sarılmış durumda. Afad ve Kızılay hummalı bir çalışma yapıyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım ediyor. Biz bundan dolayı çok mutlu olduk. Deprem bölgesinde vatandaşlarımızın günlük hayatlarına dönmeleri bizi mutlu etti. Rabbim bizleri afetlerden ve depremlerden korusun. Milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Sarıalioğlu ve Meclis Üyeleri, Of’un Eski Kaymakamı olan Tunceli Valisi Tuncay Sonel’i de Tunceli’de ziyaret ettiler.

Vali Sonel ile birlikte şehri gezen Başkan Sarıalioğlu ve Melis Üyeleri, Vali Sonel’den çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

OLMAMIZ GEREKEN YERDE ELAZIĞ’DAYIZ

Yardım malzemelerini kendi elleriyle depremzede vatandaşlara dağıtan Başkan Sarıalioğlu, “İyilik, elden ele, gönülden gönüle yayılır… Hepimiz birer vesileyiz… Deprem sonrası yaraları hızlıca sarabilmek, en kısa zamanda sizleri yuvalarınıza kavuşturabilmek birer vesile… Desteklerimizi ve dualarımızı Elazığ’dan, hemşehrilerimizden eksik etmeyelim. Devletimiz birimleriyle, yardım kuruluşlarıyla deprem bölgesinde. Bizlerde bugün Elazığ’da depremzede hemşehrilerimizle bir aradayız. Umutların, hayallerin mekanı olan evlerin mezara dönüştüğünü gördük. Rabbim tekrarından, beterinden korusun. Yaralarımızı birlikte sarıyor, acıyı ve umudu paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.