Başkan Sarıalioğlu, 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşu Kutlu Olsun

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Trabzon’un Kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Sarıalioğlu, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanunî’nin doğduğu şehzadeler şehri Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. yıl dönümünde ecdâdımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Milletin istiklalinin, milletin azim ve karalılığından en somut örneklerinden biri Trabzon’dan verilmiştir. Millî mücadele içerisinde vatanın birlik bütünlüğü için savaşan Trabzonlular kahramanlık destanının en anlamlı örneğini sergilemiştir.

Yiğitlik ve cesaretleriyle düşmana karşı direnen Trabzonlular bu uğurda 102 yıl önce milli mücadeleye büyük bir güç vermişlerdir.

Tarihten silinmek istenen milletimizin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan kurtuluş savaşı, milli belleğimizden asla silinmeyecektir. Aynı ruh ve heyecanı her zaman taşıyan Trabzonlu hemşerilerimi kurtuluş günü vesilesiyle bir kez daha tebrik ediyorum.

Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü şer emelden muhafaza eylesin. Bu güzel toprakları bizlere canları pahasına armağan eden atalarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Bu topraklar için korkusuzca canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”