Başkan Sarıalioğlu, Haydi Of Kurtuluş Coşkusuna

Başkan Sarıalioğlu, Haydi Of Kurtuluş Coşkusuna

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümü etkinliğine tüm Ofluları davet etti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümü etkinliğine tüm Ofluları davet etti.

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan etkinlik programı tamamlandı.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan etkinlikler, 28 Şubat 2020 Cuma günü Of Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na saat 10.00’da çelenklerin sunulması ile başlayacak. Çelenklerin sunulmasının ardından ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Buradaki törenin ardından 102. yıl kutlama törenleri kapsamında 28 Şubat 2020 Cuma günü saat 10.20’de Of Belediye Meydanında; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Protokolün Kurtuluş Günü Kutlaması, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun konuşması, Mehteran Gösterisi, Şiirlerin Okunması, Türk Halk Müziği Korosu eşliğinde kahramanlık türküleri ve halk oyunları gösterirleri ile başlayacak program, akşam saatlerinde ise Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü yapılacak. Fener alayı, 102. yıl havai fişek gösterisi ve 28 pare top atışı ile gerçekleştirilecek olan yürüyüş Of Belediyesi önünden başlayarak Atatürk Bulvarı boyunca devam edecektir.

BAŞKAN SARIALİOĞLU, HAYDİ OF KURTULUŞ COŞKUSUNA

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümü etkinliğine tüm Ofluların davetli olduğu belirterek, “Bilindiği üzere 28 Şubat Of’umuzun düşman işgalinden kurtuluş günü. Of’un düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve bu kurtuluşta emeği geçen tüm büyüklerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Her yıl geleneksel olarak belediyemiz tarafından Of’un Kurtuluşu ile alakalı bazı etkinlikler yapılıyor. Biz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Of’un Kurtuluş etkinliklerinin coşkulu ve dolu dolu geçmesini arzu ediyoruz. Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 102’inci yılını kutlayacağımız bu günlerde, aslında yeni bir kurtuluşa imza attığımızı da unutmamak lazım. Ülkemiz hassas bir süreçten geçiyor. Özellikle 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye’yi bölmeye, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı millet olarak karşı koyarak tarihe altın harflerle yazılacak yeni bir mücadeleye imza attığımızı belirtmek istiyorum. Asker üniforması altına saklanarak Türk milletini yıldırmaya çalışan, milletin topunu tüfeğini millete doğrultan teröristlere karşı bu dik duruşumuz, ülkemizde yeni bir şahlanışa vesile oldu. Bölüp parçalamak için oynanan oyunlar; aziz milletimizi yekvücut haline getirerek Türk milletinin yeni bir kurtuluş destanına imza atmasını sağladı. 102 yıl önce aziz atalarımızın kanları canları pahasına verdikleri kutsal kurtuluş mücadeleleri neticesinde düşman işgalinden kurtardıkları bu güzel ilçemizin kurtuluş etkinliklerinde 28 Şubat 2020 Cuma günü tüm Oflu hemşerilerimizle beraber olmak, mutluluğumuzu paylaşmak istiyoruz. Şirin ilçemiz Of’umuzun Kurtuluş Bayramına tüm halkımız davetlidir”