Başkan Sarıalioğlu, “Regaib Kandilimiz Mübarek Olsun”

Başkan Sarıalioğlu, “Regaib Kandilimiz Mübarek Olsun”

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak tüm İslam âleminin kandilini tebrik etti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak tüm İslam âleminin kandilini tebrik etti.

Başkan Sarıalioğlu yayınladığı mesajda, kandil gecelerinin kalpleri sevgiyle dolduran, insanların birbirine hoşgörülü ve saygılı olması gerektiğini hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık ve yardımlaşma gibi duyguları artıran ve kullarını Yüce Allah’a yakınlaştıran günler olduğunu belirterek şunları söyledi:

Bir kez daha hep birlikte Allah’ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaip Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının ilk perşembesini cuma gününe bağlayan gece Regaip Kandili’ni idrak edeceğiz. Tıpkı diğer kandillerimiz gibi Regaip Kandili de temiz duyguların, inanç ve itikadın bir araya gelerek insan kalbine seslendiği kutsal bir gecedir. Tövbelerin kabul edildiği kandil geceleri kalpleri sevgiyle dolduran, insanların birbirine hoşgörülü ve saygılı olması gerektiğini hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duyguları artıran ve kullarını Allah’a yakınlaştıran kıymetli zamanlardır.

Bu geceleri fırsat bilip kendimiz, ailemiz ve tüm insanlık için dualar edelim, hasta ziyaretlerinde bulunup, çocukları ve yetimleri sevindirerek gecenin ihyası adına güzel davranışlar sergileyelim. Dünyanın çeşitli yerlerinde acı çeken kardeşlerimizin sıkıntılarının sona ermesi için, barış için ve insanlığın hidayeti için Rabbimize yalvaralım. Her zamankinden daha çok birlikteliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacımızın olduğu bu günlerde kandil gecelerini fırsat bilerek birbirimize kenetlenelim.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin ve İslam âleminin mübarek Regaib Kandili’ni en derin kalbi muhabbetlerimle tebrik ediyor,  bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık aleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.