Of'ta Bir Damla Bin Umut kampanyası

Of'ta Bir Damla Bin Umut kampanyası

Kızılay ve Beşir derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bir Damla Bin Umut" kan bağışı kampanyasının Of ayağının 22-23 Mayıs tarihlerinde düzenleneceği belirtilmişti.

Beşir Derneği Of Temsilciliğinin koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan "Bir Damla Bin Umut" kan bağış kampanyasının Of ayağı 22-23 Mayıs tarihlerinde Çarşıbaşı Cami Önünde gerçekleşti. 

Of Çarşıbaşı cami önünde Beşir Derneği ve Kızılay tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen kampanyaya vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kampanya çerçevesinde 2 gün süresince kan bağışında bulanacaklar. Beşir Derneği Of Temsilcisi Arif Sarıalioğlu, "kampanyaya tüm Of halkının davetli olduğunu belirterek, Ulusal ve uluslararası sosyal yardımlaşma alanında kamu yararına çalışan ve bu doğrultuda faaliyet yürüten Beşir Derneği ve Türk Kızılay'ı kan bağışında örnek bir işbirliğine imza attı. Bu birliktelikle 2013 yılında tüm Türkiye'de gerçekleşen ve 36 bin ünite kan bağışı toplanan Bir Damla Bin Umut kan bağış kampanyası 2014 yılında da devam ediyor. Kampanya ile toplumda kan bağışına olan ilginin daha da artması hedefleniyor" dedi. 

Kızılay Bölge kan merkezinden gelen birim, Oflular Kızılay'ın yapmış olduğu kan bağışına yoğun ilgi gösterdiğini ve Of halkının kan bağışı konusunda bilinçli olduğunu vurguladı. Kan bağışına katılan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu kan verdi. Periyodik olarak kan bağışında bulunduğunu belirten Başkan Sarıalioğlu "öncelikle kan bağışındaki önemi bilerek kan bağışında bulunan Of halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Kan vermesinde engel olmayan vatandaşlarımızın sağlıklı bir hayat adına belli aralıklarla kan vermelerini tavsiye ederim. Ayrıca düşünmeliyiz ki, kan vererek acil kan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bir umut olabiliriz" dedi.