Of Çarşıbaşı Büyük Camii’nde Regaip Kandili Coşkusu

Of’ta üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili dolayısıyla yüzlerce vatandaş, Of Çarşıbaşı Büyük Camii’ne akın ederek namazlarını kılıp dua etti.

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece olan Regaip Kandili, tüm yurtta ve İslam âleminde idrak ediliyor. Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nde, tüm yurtta olduğu gibi Oflular ibadet için Of Çarşıbaşı Büyük Camii’ne akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden ayrılmadı. Cami görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif’i okuması ile başlayan program gecenin önemini anlatan vaaz ile devam etti. Yatsı namazına yakın camide insan yoğunluğu had safhaya ulaştı. Kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği Of Çarşıbaşı Büyük Camii kısa süre içerisinde doldu taştı. Camiyi dolduran cemaat, yapılan duaya ellerini semaya açarak eşlik etti. Yatsı namazını kılan cemaat gecenin kalan kısmını değerlendirmek üzere evlerinin yolunu tuttu.

Of Çarşıbaşı Büyük Camii’ne gelen vatandaşlar duydukları mutluluğu belirterek bütün İslam aleminin Regaip Kandili’nin mübarek olmasını, Allah’tan nice kandiller yaşatmasını diledi.

OF BELEDİYESİ’DE GELENEĞİ BOZMADI

Of Belediyesi tarafına hazırlanan kandil simitleri, Cami çıkışında vatandaşlara ikram edildi.