Of'ta okullar dezenfekte ediliyor

Of'ta okullar dezenfekte ediliyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilen Of’taki okullarda dezenfekte çalışması yapılıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilen Of’taki okullarda dezenfekte çalışması yapılıyor.

Çin’İn Vuhan kentinde baş gösteren ve kısa sürede tüm Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde okullar tatil edilerek eğitime 2 hafta ara verilmişti.

Öğrencilerin olmadığı okullarda görevli yardımcı personeller hummalı bir temizlik ve dezenfekte faaliyetlerine giriştiler. Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda temizlik ve dezenfekte çalışmaları talimatlara uygun olarak yapılıyor.

Okul ve kurumlarda yapılan dezenfekte çalışmaları yakından takip eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptığı açıklamada; “Dünyada yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle devletimiz bir dizi tedbir aldı. Bizler de öğrencilerimizin ve insanlarımızın sağlığı için almış olduğumuz ek önlemleri uyguluyoruz. Okul ve kurumlarımızda zaten temizlik konusunda çok titiz davranıyorduk. Ülke genelinde alınan kararlar gereği biz de ek önlemler alarak okul ve kurumlarımızı baştan aşağıya dezenfekte ediyoruz. Okul idarecilerimizi ve yardımcı personelimizi çalışmaları nedeniyle tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Rabbim ülkemizi ve insanlığı bu tür felaketlerden korusun. Devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.