Of Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaya başladı

İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağını içeren ek genelgesinin ardından, tüm yurtta olduğu gibi Of Kaymakamlığı bünyesinde de “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu.

İçişler Bakanlığı’nın Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm ilçelerde kurulmasına karar verilen Vefa Sosyal Destek Grubu kurularak ilk toplantısını gerçekleştirdi.

“Of Vefa Sosyal Destek Grubu” ilk toplantısını Of Kaymakamı Eyüp Fırat başkanlığında, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan, Müftü Hüseyin İspiroğlu, ilgili birim amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla kaymakamlık makamında yaptı.

Toplantıda 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların tespiti, evlerinden çıkmadan ihtiyaçlarının ve taleplerinin karşılanması hususları görüşüldü.

İl ve ilçe dışından Of’a gelen vatandaşların 14 gün kuralına dikkat etmeleri gerektiği vurgulanan toplantıda, mahalle muhtarları ve cami imamlarının mahalleye il ve ilçe dışından gelen vatandaşları bu konularda uyarmaları için gerekli bilgilendirmelerin yapılmasına karar verildi.

Yakınında veya çevresinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşların Kaymakamlık, Belediye, Jandarma ve Emniyet’e bildirilmesi gerektiği ifade edildi.