Of Halk Eğitimi Merkezi maske üretiyor

Of Halk Eğitimi Merkezi maske üretiyor

Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Giyim ve Mefruşat Bölümü Usta Öğreticileri maske üretimine başladı.

Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Giyim ve Mefruşat Bölümü Usta Öğreticileri hakiki pamuklu kumaştan maske üretmeye başladı.

Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Giyim ve Mefruşat Bölümü Usta Öğreticileri maske üretimine başladı.

Hakiki pamuklu kumaştan üretilen maskelerin en önemli özelliği yıkanarak yeniden kullanılabiliyor.

Ürettikleri maskeleri sağlık çalışanlarına hediye edeceklerini ifade eden Of Halk Eğitimi Merkez Müdürü Ahmet Dunay yaptığı açıklamada; “Ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle kurlarımız da tatil edildi. Ancak giyim ve mefruşat bölümü usta öğreticilerimiz maske üretebileceklerini ifade ettiler. Okul Aile Birliğimiz tarafından temin edilen yüzde yüz hakiki pamuklu kumaştan imal edilen maskelerimizi başta sağlık ve güvenlik mensuplarımız olmak üzere kaymakamlık ve belediye çalışanlarımız ile Of Vefa Sosyal Destek Grubu gönüllülerimize hediye edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Of Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, müdür Dunay ve usta öğreticilerden maskeler hakkında bilgi aldılar.

Usta öğreticilerin tamamen gönüllü olarak çalıştıklarını belirten Kaymakam Fırat, “Arkadaşlarımızı bu özverilerinden dolayı tebrik ediyorum. Hayırlı ve önemli bir hizmet veriyorlar. Kendilerini kutluyorum” dedi.

Başkan Sarıalioğlu ise yaptığı açıklamada; "Ablalarımız güzel bir işe başladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Maske üretiminde kullandıkları kumaşlarını biz temin edelim. Ablalarımız da maskelerimizi üretirler. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm Of’umuzun maske ihtiyacını karşılarız" diye onuştu.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yarım gün çalışan usta öğreticiler, günlük yüz adet maske üretebiliyor.