Of Vefa Sosyal Destek Grubu yaşlıların hizmetine koşuyor

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Of Vefa Sosyal Destek Grubu, evlerinden çıkamayan 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunanların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ülkemizi etkisi altına alan ve adeta hayatı durdurma noktasına gelen koronavirüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunanların sokağa çımasına sınırlandırma getirildi.

Bu vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için de illerde valilikler, ilçelerde ise kaymakamlıklar aracılığıyla kaymakamlık, belediye, muhtarlar, emniyet, jandarma, müftülük ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan görevlilerden Vefa sosyal Destek Grupları oluşturuldu.

Kaymakamlık, Belediye, Emniyet veya Jandarma’nın iletişim birimlerine veya muhtarlıklara sorunlarını veya taleplerini ileten 65 yaş üzeri ve kronik hastaların talepleri Vefa Sosyal Destek Görevlileri tarafından anında karşılanıyor.

İkametten ayrılma kısıtlaması kapsamında bulunan vatandaşların ilaç, günlük ekmek, gıda, hijyen malzemesi, meyve ve sebze gibi ihtiyaçlarının yanı sıra emekli maaşları da Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri tarafından kendilerine teslim ediliyor.

Emekli maaşı bulunan vatandaşların emekli aylıklarından talep ettikleri kadarı, Of Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri tarafından bankalardan çekilerek ikamet ettikleri mahallelere getirilerek evlerinde kendilerine teslim ediliyor.

Of Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri Koronavirüs önlemleri tamamlanıncaya kadar görevlerine devam edecekler.