Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu esnaf ve vatandaşlara maske dağıttı

Of Kaymakamı Eyüp Fırat Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile birlikte sokağa çıkma yasağı öncesinde sokağa inerek halka ve esnafa uyarılarda bulunarak maske dağıttı.

18-19 Nisan tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesinde Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu sokağa indi.

Of’un merkezi noktaları olan Atatürk Bulvarı, Sanayii Caddesi, Ömerağa Bulvarı ve Barbaros Caddesi’ndeki esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulunan Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu, maske takmamış olan esnaf ve vatandaşlara maske dağıttı.

Of halkının uyarılara üst seviyede riayet ettiğini belirten Kaymakam Fırat; “Sayın başkanımızla birlikte sokağa inerek esnafımıza ve halkımıza gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Ama şunu net bir şekilde ifade edebilirim. Halkımız kurallara ve uyarılara gerekli hassasiyeti gösteriyor. Esnafımız maskelerini takmış vaziyette. Sokaktaki vatandaşlarımızın tamamına yakını da sokağa maskeli çıkmış. Bu bizleri son derece mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Oflu hemşerilerinin her zaman devletinin ve milletinin yanında olduğunu ifade eden Başkan Sarıoalioğlu; “Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesinde esnafımızın ve vatandaşlarımızın hal ve hatırını sorduk. Gerekli uyarılarımızı yaptık. Koronavirüs pandemisi sürecinde Oflu hemşerilerimizin kurallar azami derece riayet ettiğini gözlemliyoruz. İnşallah bu gece yarısı başlayacak olan sokağa çıkma yasağı kapsamında bu hafta sonu da evlerinde kalacaklar. Tüm önlemlerimiz aldık. Sosyal Vefa Destek ekiplerimiz görev başında olacaklar. Bugüne kadar olduğu gibi bu süreçte de her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Hemşerilerimize “48 saat hiç çıkmayın, evde kalın” diyoruz. “Evde Kal Of” diyoruz” diye konuştu.

Of Devlet Hastanesini de ziyaret eden Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu, Başhekim Op. Dr. Şaban Uysal’dan koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve yapılan tedaviler hakkında bilgiler aldılar.