Of’ta Marketlere Sıkı Denetim

Of’ta Marketlere Sıkı Denetim

Of Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kontrollerini artırdı.

Of Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kontrollerini artırdı.

Of Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgınından korunma tedbirleri kapsamında, marketlerdeki alışveriş koşulları konusunda denetimlerini arttırdı.

Of Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki marketlerde sebze ve meyvelerin paketlenerek satılması, sosyal mesafe kurallarına uyulması, müşteri ve çalışanların maske ile eldiven takması ve marketlerin genel hijyen kurallarına uyup uymadığı tek tek denetlenirken, hem market yetkilileri hem de vatandaşlar uyarıldı.

Of Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden oluşan ekipler, ilçede bulunan marketlerde yapılan incelemelerde, koronavirüsten korunma kurallarına uyulup uyulmadığını denetliyor.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı açıklamada, “Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ilçemizdeki marketler Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce sık sık denetleniyor. Denetimlerimizde market personelinin maske ve eldiven takmaları, maskesiz müşterinin kabul edilmemesinin yanında, işyeri metre karesine göre müşteri kabul edilmesi ve takibinin sağlanması hususunda uyarılar yapıldı. Gerçekleştirilen denetimlerde fahiş fiyat satışına rastlanmamakla birlikte, ürünlerin raftaki ile kasadaki fiyatlar karşılaştırılmış ve her hangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Bu süreç içinde denetimlerimiz artarak devam edecek. Hepimizin sağlığının korunması için belirlenen kurallara uymak, hem kendimiz hem de çevremizin sağlığı için önemli. Bireysel olarak bizlere düşen alınan önlemleri dikkate alarak uygulamak. Virüsün, bana bulaşmaz rahatlığıyla hareket edemeyeceğimiz kadar yakınımızda olduğunu bilerek hassas davranmak zorundayız. Esnaflarımız belirlenen kurallara uygun satış yapmakla yükümlü, bizler de kurallara dikkat ederek hareket etmekle yükümlüyüz” dedi.