Of Halk Pazarına Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu’ndan Koronavirüs Denetimi

Of Halk Pazarına Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu’ndan Koronavirüs Denetimi

Of Belediyesinin halk sağlığını korumaya yönelik olarak başlatmış olduğu maske dağıtımları bugün Of Halk Pazarı alanında da devam etti. Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu bizzat sahaya inerek pazar alanında maske dağıtımı yaptı.

Her hafta Perşembe günleri kurulanan Of Halk Pazarı koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında, geniş önlemler altında yedi hafta aradan sonra tekrar açıldı.

Of Belediyesinin halk sağlığını korumaya yönelik olarak başlatmış olduğu maske dağıtımları bugün Of Halk Pazarı alanında da devam etti. Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu bizzat sahaya inerek pazar alanında maske dağıtımı yaptı.

Perşembe günleri kurulan pazar yerinde yapılan denetimlerde Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Zabıta Müdürü Ömer Saral, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Akcebe ve belediye görevlileri ile birlikte Of Halk Pazarı alanında koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yaptılar.

Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu, Pazar yerinde dolaşarak vatandaşların sosyal mesafeye uyup uymadıklarını, maske kullanımının mecburi takılması ve tezgahlar arasındaki mesafelere, alınan tedbirlere, vatandaşın ne kadar uyup uymadığını, yerinde denetlediler.

Salgın riskine karşı vatandaşlara da uyarılarda bulunan Kaymakam Fırat; “Şimdi pazarımız gayet güzel bir şekilde tertip edilmiş. Sosyal mesafe kurallarına ve diğer tedbirlere riayet ediliyor. Amacımız ceza yazmak değil. İnsanlarımızı korumaya yönelik bir mücadele veriyoruz. Tedbirlerimizi alarak dünya genelindeki musibeti yeneceğiz. Vatandaşlardan ricamız, sık sık açıklamalarda bulunduğumuz genelgeler doğrultusunda alınan kararlara uyarak tedbirlerin uygulanması konusunda bize yardımcı olmalarıdır. Lütfen evde kalın. Hayat eve sığar. Birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

Esnafa Korona virüsten korunmak için açıklanan tedbirlere harfiyen uymaları gerektiğini hatırlatan Başkan Sarıalioğlu “Halk sağlığını korumak için pazar esnafımıza gereken tedbirleri almaları için yardımcı oluyoruz. Bugün kurulan Of Halk Pazarı alanımızda esnaflarımızı ziyaret ederek, alınan önlemleri yerinde takip ettik. Esnafımıza, vatandaşlarımıza, alanda görev yapan zabıta ve güvenlik güçlerimize önlemlere titizlikle riayet ettikleri için teşekkür ediyorum. Halkımızın sağlığı herşeyden önemli diyerek. Pazar alanında tüm tedbirlerimizi alarak tüm esnaf ve vatandaşlarımıza maske dağıtımımızı gerçekleştirdik. Çok zaruri olmadıkça dışarı çıkmayalım. Sizlerin sağlığı bizim için önemlidir. Sağlığımız için lütfen kurallara uyalım, topluma açık alanlarda ve özellikle pazar yerlerimizde maskemizi mutlaka takalım. Halk sağlığını koruyabilmek, vatandaşımızın bu salgından zarar görmeden bu süreci atlatabilmesi adına Of Belediyesi olarak ilk günden beri var gücümüzle çalışıyoruz. Temizlik ve hijyen çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Caddelerimizi, sokaklarımızı yıkıyoruz. Pazar alanımızda sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlemeler yaptık. Vatandaşlarımızı bilgilendirip bilinçlendirerek onların sağlık ve sıhhatini korumaya özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda özverili ve gayretli davranmasını istiyoruz. Her zaman vatandaşımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Salgının ülkemizde görüldüğü günden bu yana korona virüsle mücadele için belediyemizin tüm olanaklarını vatandaşlarımız için seferber ettik. Bizler bu süreçte her zaman vatandaşlarımızın her zaman yanınızdayız. Dayanışma ve birlik beraberlik içinde Yüce Allah’ın izniyle bu günleri de atlatacağız. Özlediğimiz günlere en kısa sürede kavuşacağız” dedi.

Denetimin ardından hiçbir olumsuzluk ile karşılaşmayan Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tüm esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkürlerini sundular.