Of’ta 2,5 ay sonra Cuma namazı kılındı

Of’ta 68 mahallede 180 noktada yaklaşık 2,5 ay sonra Cuma namazı kılındı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Of’ta da Korona virüs tedbirleri dolayısıyla 19 Mart tarihinde toplu ibadete kapatılan camiler bugün ibadete açıldı.

İçişleri Bakanlığınca cami ve mescitlerde ibadet edilmesi yönünde 22 Mayıs 2020 tarihli genelgesi doğrultusunda Of’ta da yaklaşık 2,5 ay sonra Cuma Namazı kılındı.

Trabzon Valiliği koordinesinde, İl Müftülüğü ve İlçe müftülükleri tarafından yapılan çalışmalarda Of genelinde cami avlusunda, bahçesinde namaz için uygun alanlar olmak üzere 180 nokta belirlendi.

Buna göre; Ağaçbaşı Mahallesi’nde 5, Aşağıkışlacık Mahallesi’nde 3, Ballıca Mahallesi’nde 5, Barış Mahallesi’nde 2, Başköy Mahallesi’nde 1, Bayırca Mahallesi’nde 2, Birlik Mahallesi’nde 1, Bölümlü Mahallesi’nde 12, Cumapazarı Mahallesi’nde 7, Cumhuriyet Mahallesi’nde 1, Çaltılı Mahallesi’nde 1, Çamlı Mahallesi’nde 1, Çamlıtepe Mahallesi’nde 4, Çataldere Mahallesi’nde 3, Çatalsöğüt Mahallesi’nde 1, Çukurova Mahallesi’nde 1, Dağalan Mahallesi’nde 2, Darılı Mahallesi’nde 3, Dereköy Mahallesi’nde 1, Doğançay Mahallesi’nde 1, Dumlusu Mahallesi’nde 3, Erenköy Mahallesi’nde 5, Esenköy Mahallesi’nde 1, Eskipazar Mahallesi’nde 1, Fındıkoba Mahallesi’nde 7, Gökçeoba Mahallesi’nde 3, Gümüşören Mahallesi’nde 1, Güresen Mahallesi’nde 2, Gürpınar Mahallesi’nde 10, İkidere Mahallesi’nde 1, İrfanlı Mahallesi’nde 3, Kaban Mahallesi’nde 1, Karabudak Mahallesi’nde 3, Kavakpınar Mahallesi’nde 2, Kazançlı Mahallesi’nde 2, Keler Mahallesi’nde 2, Kıyıboyu Mahallesi’nde 2, Kıyıcık Mahallesi’nde 7, Kiraz Mahallesi’nde 1, Kireçli Mahallesi’nde 1, Korkut Mahallesi’nde 1, Korucuk Mahallesi’nde 2, Kumludere Mahallesi’nde 1, Ovacık Mahallesi’nde 1, Örtülü Mahallesi’nde 1, Pınaraltı Mahallesi’nde 2, Sefaköy Mahallesi’nde 1, Saraçlı Mahallesi’nde 3, Sarayköy Mahallesi’nde 1, Sarıbey Mahallesi’nde 1, Sarıkaya Mahallesi’nde 2, Serince Mahallesi’nde 2, Sıraağaç Mahallesi’nde 4, Sivrice Mahallesi’nde 1, Soğukpınar Mahallesi’nde 1, Söğütlü Mahallesi’nde 2, Sugeldi Mahallesi’nde 3, Sulaklı Mahallesi’nde 7, Tavşanlı Mahallesi’nde 2, Tekoba Mahallesi’nde 1, Uğurlu Mahallesi’nde 10, Uluağaç Mahallesi’nde 2, Yanıktaş Mahallesi’nde 1, Yazlık Mahallesi’nde 4, Yemişalan Mahallesi’nde 4, Yeni Mahalle’de 1 ve Yukarıkışlacık Mahallesi’nde 2 olmak üzere cami, kur’an kursu, park alanları olmak üzere toplam 180 yerde Cuma namazı kılındı.

Bu alanlardan biri olan Of Eski Terminal Alanı Nuhoğlu Camii avlusunda sosyal mesafeye uygun olarak kılınan Cuma Namazı’na Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, Of Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çapoğlu da katıldı.

Cuma hutbesinde vatandaşlara Korona virüsü tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılırken vatandaşlar aylar sonra Cuma Namazı kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, alınan tedbirler kapsamında aylar sonra Cuma Namazı kılmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek vatandaşları tedbirlere uymaya devam etmesi çağrısında bulundu.

Başkan Sarıalioğlu yaptığı açıklamada, “Şükür kavuşturana. Şükürler olsun ki uzun süredir ayrı kaldığımız Cuma namazımızla kavuştuk. Bugün, Eski Terminal Alanı Nuhoğlu Camiinde cuma namazını cemaatle birlikte tedbirleri alarak eda ettik. Rabbim cümlemize her daim bu bayramı tam anlamıyla yaşayabilmeyi nasip eylesin. İnşallah tedbirlere uyarak çok daha güzel günlere ulaşacağız. #ŞimdiVuslatZamanı” dedi.