Vali Ustaoğlu Of’ta Kaymakamlar ve Muhtarlarla bir araya geldi

Vali Ustaoğlu Of’ta Kaymakamlar ve Muhtarlarla bir araya geldi

İl Koordinasyon Toplantısı’nda Of’ta 18 ilçe kaymakamıyla bir araya gelen Vali İsmail Ustaoğlu, günün ikinci toplantısında Of’un mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

İl Koordinasyon Toplantısı’nda Of’ta 18 ilçe kaymakamıyla bir araya gelen Vali İsmail Ustaoğlu, günün ikinci toplantısında Of’un mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Vali İsmail Ustaoğlu, koronavirüs salgını dolayısıyla bir süredir ertelenen ve normalleşme süreciyle birlikte tekrar planlanan muhtarlara yönelik toplantıların ilkini Of’ta gerçekleştirdi.

Of’ta Kaymakam Eyüp Fırat ve il güvenlik bürokrasisi yetkililerinin katılımıyla İl Güvenlik ve Koordinasyon toplantısını yapan Vali Ustaoğlu, daha sonra ilçede devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Tamamlanma aşamasına getirilen Of İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasındaki incelemelerinin ardından, ilçenin önemli tarihi yapılarından Çakıroğlu Konağı ve Sıraağaç Mahallesi’ndeki Merkez Camisi’ni ziyaret eden Vali Ustaoğlu, restorasyon çalışmaları hakkında yetkilerden bilgi aldı.

İlçede son olarak muhtarlarla bir araya gelen Vali Ustaoğlu, kaymakamlık toplantı salonunda hitap ettiği muhtarlara, dünyayı ve ülkemizi tehdit eden koronavirüs salgını nedeniyle önemli ve kritik bir süreçten geçildiğini anımsattı.

Salgının yayılmaması adına devletimizin ve bilim kurulunun aldığı tedbirler doğrultusunda, valilikler, kaymakamlıklar, sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri olarak yoğun bir süreç geçirdiklerini anlatan Vali Ustaoğlu, şunları söyledi:

“Muhtarlarımızla zaman zaman ilçelerimizde benzer toplantılar yaptık. Ama salgından dolayı ara vermek durumunda kaldık. Birlikte mesai harcadığımız muhtarlarımızın dertlerini dinlemek adına bu toplantıları tertip etmeye çalışıyoruz. Sürecin ardından ilk toplantımızı Of'ta gerçekleştiriyoruz.”

Merkezi idarenin günümüze gelene kadar muhtarlara yönelik önemli kararlar aldığını ifade eden Vali Ustaoğlu, “Ülkemiz genelinde 50.458, ilimizde ise 707 muhtar var. İçişleri Bakanlığımız bünyesinde, devletimizin üst kademelerine sıkıntılarınızı daha iyi anlatabilmeniz adına Muhtarlar Daire Başkanlığı kuruldu. Bunun yanında, taleplerinizin alınması ve takip edilmesi amacıyla Muhtar Bilgi Sistemi oluşturuldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sizleri külliyede ağırladı. Ülkemiz kamuoyuna yönelik kritik mesajları bu toplantılar aracılığıyla paylaştı. Sizler devletimizin işiten kulağı, gören gözü olarak, yine devletimizin şefkatini ve merhametini en ücra köşeye ulaştırma anlamında çok önemli görevler ifa ediyorsunuz. Mahalleleriniz ile ilgili tüm konularda en sağlıklı bilgiye ulaşma noktasında ilk sizlere ulaşıyoruz. Bugün de burada sizleri dinleyip, görüş ve taleplerinizi dinleyeceğiz” diye konuştu.

Kaymakam Eyüp Fırat ve kurum amirlerinin ilçe ile ilgili sunumlarıyla devam eden toplantının son bölümünde, muhtarlar tarafından iletilen görüş, öneri ve talepler alındı.

Vali İsmail Ustaoğlu’nun muhtarlar toplantısında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Müftüsü Osman Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile ilçede yatırımı bulunan bazı kurumların temsilcileri de yer aldı.