Of Belediyesi şirket çalışanlarının sözleşme sevinci

Of Belediyesi şirket çalışanlarının sözleşme sevinci

Of Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Of Belediye Personel Ltd. Şti. bünyesinde çalışmakta olan işçiler, şirket ile 1 yıllık sözleşme imzaladılar.

Of Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Of Belediye Personel Ltd. Şti. bünyesinde çalışmakta olan işçiler, şirket ile 1 yıllık sözleşme imzaladılar.

Of Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Of Belediye Personel Ltd. Şti. Bünyesinde çalışmakta olan işçiler belediye şirketi ile sözleşme imzaladı.

Şirketler aracılığıyla Of Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan işçiler, 2018 yılında yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kurulan Of Belediyesi Personel Ltd. Şti. bünyesine geçirilmişti.

Bakanlık tarafından yayınlanan kararname kapsamında 30 Haziran 2020 tarihine kadar bakanlığın belirlediği sözleşme çerçevesinde ücret alan işçiler, yeni sözleşme ile zam hakkı elde ettiler.

İşçilerin üye olduğu HAK İş konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası’nın bakanlıktan yetki almasının ardından Hizmet İş Sendikası ile Of Belediyesi Personel Ltd. Şti. arasında sözleşme imzalandı.

YÜZDE 35 ZAM YAPILDI

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün öncülüğünde Hizmet İş Sendikası ile yapılan görüşmeler sonucunda işçiler yüzde 35 oranında zam yapıldı.

Of Belediyesi Personel Ltd. Şti.’nin de yetkilisi olan Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun katıldığı törenle Hizmet İş Sendikası ile Of Belediyesi Personel Ltd. Şti. arasında sözleşme imzalandı.

İmza törenine Başkan Sarıalioğlu’nun yanı sıra Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Başkan Yardımcısı Şevket Çelik, Of Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Yaşar, Mali Hizmetler Müdürü Bayram Türk ve İşçi Temsilcileri Kamil Akyıldız ile Ercan Şentürk katıldı.

SOSYAL YARDIMLAR DA İYİLEŞTİRİLDİ

Bir yıllık olarak imzalanan sözleşme ile işçilerin maaşlarına brüt yüzde 35 oranında zam yapılırken sosyal yardımlar da büyük oranda iyileştirildi. İşçilere yemek ve eğim yardımının yanı sıra Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenmek üzere iki bayram yardımı ve Mayıs ve Ekim aylarında ödenmek üzere 10’ar günlük olmak üzere toplam 20 gün ikramiye ödemesi de yapılacak.

BAŞKAN SARIALİOĞLU’NDAN İŞÇİLERE JEST

İnsan Kaynakları ve Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan taslak sözleşmede belirlenen ücretleri yeterli görmeyen Başkan Sarıalioğlu, çalışanların günlük yevmiyelerine 10 TL daha eklenmesi talimatını verdi.

İmza töreninde konuşan Başkan Sarıalioğu; “Çalışma arkadaşlarım benim için kıymetli. Bu düşünceyle onları tatmin edecek bir iyileştirmeyi yaptığımızı düşünüyorum. Of için gece gündüz emek veren tüm mesai arkadaşlarımıza işlerinde kolaylıklar diliyorum. Anlaşmanın Belediyemize ve işçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.