Başkan Sarıalioğlu ve Kaymakam Çiçek’ten berber ve kuaförlere ziyaret

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliklerine gönderdiği ‘Koronavirüs (Covid19) Denetimleri’ başlıklı genelgesi kapsamında berber ve kuaförler esnafını ziyaret edip, denetimlerde bulundu.

TÜM EKİPLER SAHADA

Kontrollü sosyal hayatın devam ettiği salgın sürecinde, Of’ta denetimler aralıksız devam ediyor. Of protokolü ilçeyi gezerek esnaf ve vatandaşları denetledi. Sık sık maske ve sosyal mesafe uyarısı yapıldı. Koronavirüs salgınının toplum sağlığını ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi. İlçe genelindeki iş yerlerini tek tek denetleyen ekipler, sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat ederek uyarılarda bulundu.

YOĞUN DENETİM

Halkın sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğini ifade ederek, denetimlerin artarak devam edeceğinin altını çizen Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Sağlık İçin Hepimiz İçin sloganıyla devam eden koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında Of Kaymakamımız Hayrettin Çiçek ile birlikte berber ve kuaför esnafımızı ziyaret ederek maske mesafe ve temizlik noktasında rehberlik ve denetim faaliyetinde bulunduk. Devletimiz, ilgili kurumlarımız, ne kadar tedbir alırsa alsın, her bir vatandaşımızın kadını erkeği, genci, yaşlısıyla kendi önlemlerini alması gerekiyor. Bu bilinç vatandaşımızda oluştu ama bu tedbiri elden bırakmadan hayatımızı devam ettirmek durumundayız. Çarşıyı, pazarı gezeceğiz, alışverişimizi yapacağız ama kurallara da uyacağız. Bütün vatandaşlarımızdan maske takmalarını, sosyal mesafelerine ve hijyen kurallarına dikkat etmelerinin, kendi sevdikleri için, çevresindeki insanlar için ve toplumun geneli için önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu süreçte kurallara uyan esnafımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KURALLARA UYALIM

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek ise, “Gönderilen genelge doğrultusunda tüm yaşam alanlarında devletimizin ilgili kurumları kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor” dedi. Kaymakam Çiçek, esnaf ve vatandaşlara kurallar konusunda uyarılarda bulundu. Kurallara uyum sağlayan esnafa teşekkür eden Çiçek, devletimiz tarafından açıklanan tüm kurallara harfiyen uyulması gerektiğini hatırlattı.