82. Yıl Of’ta Törenlerle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü, yurt genelinde olduğu gibi Of’ta da törenle anıldı.

Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen anma programı anıta çelenk koyma, saat 09.05 geçerken çalan siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunma ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla son buldu.

Törene Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, protokol mensupları, daire müdürleri, askerî erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Of Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önündeki  törenin ardından program Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda devam etti. Of Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu tarafından hazırlanan programda öğrencilerin seslendirdiği şiirler, oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Atatürk anısına hazırlanan slayt gösterisi sunumu yapıldı.

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Bugün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıl dönümünü için burada bulunduk. Onun değerlerini, özelliklerini, bize açtığı ufku ve gelecek ile ilgili ışık tuttuğu fikirlerini gönlümüzde tekrar yaşatarak andık. Onun değer ve ilkelerine uygun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlelebet sevgisi gönlümüzde payidar kalacak. Büyük şahsiyetin bize açmış olduğu ufukla güvenle yürüyeceğiz. Hem hükümetimiz hem devletimiz hem de milletimiz bu noktada karalı olarak çalışmalarını sürdürecek. Bu vesileyle tekrardan ruhu şad olsun” dedi.