Başkan Sarıalioğlu'ndan CHP'li Başarır açıklaması: "Şiddetle kınıyoruz"

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Kahraman Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Özel bir televizyon programının konuklarından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tank-palet fabrikasında Katar’ın ortaklığına ilişkin anlaşmayı gündeme getirirken Türk ordusu için “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış” dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Aralık Ayı olağan meclis toplantısında yaptığı açıklama ile Başarır’ı şu sözlerle kınadı:

“Kahraman Türk Ordumuz hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınıyorum. Milletvekili de demeye dilim varmıyor. Ama bir şekilde  milletin vekili olmuşlar. Fakat milletin sesinin haricinde her sesi kullanmayı kendilerine hak görüyorlar. Kınamakla kalmıyorum, Bakara Süresi’nin 77. Ayetini buradan hatırlatmak istiyorum. “Onlar bilmiyorlar mı ki, Allah (C.C) onların gizli tuttuklarını da bilir, açığa vurduklarını da” en iyi Allah biliyor. Onları Allah’a havale ediyor, buradan bir kez daha şiddetle ve esefle kınıyorum.”