Başkan Sarıalioğlu, Oflulara zeytin fidanı dağıttı

Başkan Sarıalioğlu, Oflulara zeytin fidanı dağıttı

Of Belediyesi, korona virüs salgınıyla mücadele günlerinde ‘Onbin (10.000) fidan toprakla buluşuyor’ kampanyasının ilk dağıtımını gerçekleşti.

Of Belediyesi, korona virüs salgınıyla mücadele günlerinde ‘Onbin (10.000) fidan toprakla buluşuyor’ kampanyasının ilk dağıtımını gerçekleşti.

Of’ta herkesin bir dikili ağacı olacak diyen Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde, derin bir nefes almanın kıymetini daha iyi anlıyoruz. Unutma,bugün diktiğimiz fidanlar geleceğe nefes, yarınlarımıza umut olacak. Bu nedenle Oflu hemşehrilerimize birer zeytin fidanı hediye etmeye karar verdik. Bu ağaçları bahçelerinize dikmenizi rica ediyoruz. Bahçeniz yok ise büyükçe bir saksıya aktararak ev içinde veya balkonda yaşatmaya devam edebilirsiniz” dedi.

Of Belediyesi tarafından korona virüs salgınıyla mücadele günlerinde şehir merkezi genelinde zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Belediyesi Zabıta Ekipleri farklı mahallelerde kapı kapı gezerek, zeytin fidanlarını vatandaşlara ulaştırdı. Dağıtımı yapan ekipler zeytin ağacının sağlık açısından yararlarını da anlattı.

KIYAMET KOPSA DA ELİNİZDEKİ FİDANI DİKİN

Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz. Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Başkan Sarıalioğlu, “Yeşil #Of’umuz daha da yeşil olsun diye Belediyemiz tarafından ‘Onbin (10.000) fidan toprakla buluşuyor’ kampanyasının ilk dağıtımını gerçekleştirdik. Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak tarafından belediyemize ücretsiz olarak gönderilen fidanları sizlerle buluşturuyoruz. Haydi hep birlikte 10 bin zeytin ağacını toprak ile buluşturalım” ifadelerine yer verdi.

ŞİMDİ GELECEĞE NEFES OLMA VAKTİ

Daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hem fidan diktiklerini hem de fidan dağıtım programlarıyla vatandaşları bu seferberliğe dâhil ettiklerini vurgulayan Başkan Sarıalioğlu, şunları söyledi:

“Oflu hemşehrilerimiz, mâlumunuz olduğu üzere zeytin kahvaltılarımızın, zeytinyağı ise hepimizin sofralarının vazgeçilmezidir. Oflular olarak biz pek içmesek de zeytinin yaprağı Türkiye’de ve pek çok ülkede çay olarak içilmektedir. Binlerce hatta 4-5 bin yıl kadar yaşayabilen bu mübarek zeytin, dünyanın en uzun ömürlü ağacı. Allah-ü Teâlâ’nın üzerine yemin ettiği ve Kur’an-ı Kerim’de 6 ayette zikredilen bu ağacın ne kadar şifalı olduğunu aynı zamanda Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Hadis-i şeriflerinden de öğreniyoruz. Hz. Ömer (r.a.)’den gelen rivayette Rasülullah (s.a.v.) “Zeytinyağını yiyin ve onunla yağlanın. Zîra o, mübarek bir ağaçtandır” buyurur.

Yeşil ve siyah meyvesi ile yağının yanı sıra yaprağı da insanlığın özellikle de tıbbın en vazgeçilmezidir. Vücudumuzun virüsler, mantarlar ve bakterilerle mücadelesinde zeytin ağacı ürünlerinin en büyük destecilerimizden biri olduğu hep biliniyordu. Öte yandan kadim tıbbın yanı sıra modern tıp da zeytin yaprağının şifalarını çoktan keşfetmişti. Özellikle de yaprağın içindeki virüs öldürücü olyuropein ile zeytin ve sızma zeytinyağında çokça bulunan skualen maddesi sıhhat ve güzelliğin, özellikle tıp, kimya, eczacılık ve kozmetik sektörlerinin baştacı maddeleridir. Ayrıca şeker hastalığı ile kanseri tedavi ettiği de hem ispatlanmış, hem de patent altına alınmıştır.

Bu nedenle siz Oflu hemşehrilerimize birer zeytin fidanı hediye etmeye karar verdik. Bu ağaçları bahçelerinize dikmenizi rica ediyoruz. Bahçeniz yok ise büyükçe bir saksıya aktararak ev içinde veya balkonda yaşatmaya devam edebilirsiniz. Sabah akşam iki yaprağını koparıp ağzınızda sakız gibi uzun bir süre çiğnemenizi, sonra da bu yaprakları yutmanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca dilerseniz zeytin yaprağı çayı alıp günde 2-3 bardak içmeniz durumunda koronaya yakalanmama veya yakalanılması durumunda kolay atlatma imkân ve ihtimalini sizlere hatırlatmak isteriz. Bunun yanı sıra sıhhatli bir hayat için zeytin ve sızma zeytinyağını hayatımızın vazgeçilmezi hâline getirmenizi tavsiye ederiz. Su bardağına 2 tatlı kaşığı zeytin yaprağı tozu ekleyin. Üzerine kaynar su döküp ağzını kapatın, 10-15 dakika demlenmesini sağlayıp sonra afiyetle içiniz.

Şifalı güzel ve bereketli günlerde birlikte yaşamaya ve yaşatmaya devam etmeyi Cenâb-ı Hak (c.c.)’den niyaz ediyoruz. Şifa olsun!”