Başkan Sarıalioğlu, "Her Şey Daha Yeşil Bir Of İçin"

Başkan Sarıalioğlu, "Her Şey Daha Yeşil Bir Of İçin"

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, daha yeşil bir Of için 15.000 adet ‘Zeytin Fidanı’ dağıtımına başladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, daha yeşil bir Of için 15.000 adet ‘Zeytin Fidanı’ dağıtımına başladı.

Pandemi süreci boyunca ilçe genelinde yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren Of Belediyesi, Of’ta yaşanan vaka artışları sonrasında esnaf ve işletme sahiplerine desteğini sürdürüyor.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu beraberinde Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ilçe merkezindeki birçok noktada esnafı ziyaret ederek ‘Zeytin Fidanı’ dağıtımı gerçekleştirdi.

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri binlerce fidan dikimi ile birlikte ailelere birde mektup göndererek kendilerini bilgilendirdiklerini ifade eden Başkan Sarıalioğlu, “Bunu inşallah Of’un tamamına uygulayacağız. Zeytin faydalı bir meyve, yaprağından, o evin halkı ve komşuları faydalanmış olacak. Yeşil ve siyah meyvesi ile yağının yanı sıra yaprağı da insanlığın özellikle de tıbbın en vazgeçilmezidir. Vücudumuzun virüsler, mantarlar ve bakterilerle mücadelesinde zeytin ağacı ürünlerinin en büyük destecilerimizden biri olduğu hep biliniyordu. Öte yandan kadim tıbbın yanı sıra modern tıp da zeytin yaprağının şifalarını çoktan keşfetmişti. Özellikle de yaprağın içindeki virüs öldürücü olyuropein ile zeytin ve sızma zeytinyağında çokça bulunan skualen maddesi sıhhat ve güzelliğin, özellikle tıp, kimya, eczacılık ve kozmetik sektörlerinin baş tacı maddeleridir.

 Ayrıca dilerseniz zeytin yaprağı çayı alıp günde 2-3 bardak içmeniz durumunda koronaya yakalanmama veya yakalanılması durumunda kolay atlatma imkân ve ihtimalini sizlere hatırlatmak isteriz. Bunun yanı sıra sıhhatli bir hayat için zeytin ve sızma zeytinyağını hayatımızın vazgeçilmezi hâline getirmenizi tavsiye ederiz. Su bardağına 2 tatlı kaşığı zeytin yaprağı tozu ekleyin. Üzerine kaynar su döküp ağzını kapatın, 10-15 dakika demlenmesini sağlayıp sonra afiyetle içiniz.

Şifalı güzel ve bereketli günlerde birlikte yaşamaya ve yaşatmaya devam etmeyi Cenâb-ı Hak (c.c.)’den niyaz ediyoruz. Şifa olsun!” dedi.

Esnaf ve vatandaşlar yapılan ‘Zeytin Fidanı’ dağıtımı için memnuniyetlerini dile getirerek, Başkan Sarıalioğlu’na teşekkürler ettiler.