Başkan Sarıalioğlu’ndan Mekke'nin Fethi Mesajı

Başkan Sarıalioğlu’ndan Mekke'nin Fethi Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Mekke’nin Fethi’nin 1391. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Mekke’nin Fethi’nin 1391. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

2020 yılını geride bırakırken yepyeni umutlarla 2021’i karşılayacaklarını belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 2021 yılının sağlık, huzur, barış, bol kazanç, mutluluk ve güzellikler getirmesini dileyerek, Mekke’nin Fethi gibi kalplerinde fethedilmesinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Sarıalioğlu, mesajın devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bir yandan yeni miladi yıla kavuşmanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da İslam Tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Mekke’nin fetih yıldönümü dolayısıyla ayrı bir heyecan içimizi kaplıyor. Mekke’nin fethi ne kadar önemli ise, insanlarımızın gönlünü fethetmek de, onların kalbine girmek de bizim için o kadar önemlidir. Zira; ‘Şehirleri imar etmek, insanların gönlüne girmektir’ düsturundan hareketle, gönül fethini bir güne değil, bir yıla yayarak çalışmalarımızı bu heyecanla sürdürüyoruz. Her geçen gün yeni gönülleri fethetmenin, bir ‘Allah razı olsun’ duasını almanın gayreti içindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mekke’nin Fethi’nin tüm İslam alemi için mübarek olmasını Cenab-ı ALLAH’tan niyaz ediyorum. Aynı zamanda yeni bir yıl olan 2021’in, mazlum coğrafyalara dünyada sağlık, adalet, özgürlük, huzur dolu; iyilik ve merhametin tüm dünyaya egemen olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Başta hemşerilerim olmak üzere; Of’umuzun, Trabzon’umuzun, ülkemizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mekke’nin Fethi’nin yıl dönümünü ve yeni yılını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”