Başkan Sarıalioğlu: "Of’un Çehresini Değiştirmeye Devam Ediyoruz"

Başkan Sarıalioğlu: "Of’un Çehresini Değiştirmeye Devam Ediyoruz"

Of’ta devam eden sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında yaklaşık 46 bina daha dönüştürülerek yöresel mimariyle buluşturulacak.

Of’ta devam eden sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında yaklaşık 46 bina daha dönüştürülerek yöresel mimariyle buluşturulacak.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu beraberinde Belediye Meclis Üyesi Ömer Çakıroğlu ile birlikte "Of İsmetpaşa Caddesi Cephe İyileştirme Projesi" kapsamında dış cephe kaplama ve tabela standartları çözümleri ile uygulanan alanlarda sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Of’un Sulaklı Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde bulunan yaklaşık 46 binada özgün mimaride dış cephe uygulamasının yapılması, ilçe turizmine ivme kazandırılması, yerel halkın turizm odaklı yeni iş fikirlerine kavuşması, halkın yaşam standartlarına iyileştirme yapılması, görüntü kirliliği bertaraf edilerek ilçe içerisinde özgün mimarinin ön planda olduğu estetik bir panoramik bir görünüm kazandırılması, bölgede yapılacak olan yeni binalarda modern görünümlere rakip olabilecek standartların ortaya konması planlanmaktadır.

Kendi tarihselliği içerisinde bu kadar zengin bir yapısı olan geleneksel konut mimarisi, günümüz bakışı ile ele alındığında, İsmetpaşa Caddesi’nde yöreye ait olmayan silueti bozan yapıların cephelerinde yapılan çalışma ile iyileştirme ön görülmüştür. İsmetpaşa Caddesi’ne bakan binaların cephelerinde, mevcut olan bina cephe bütünlüğünü bozmadan, yöresel dokuya ve doğal şartlara, halkının kültürel özelliklerine uygun şekilde estetik anlayışına sahip cephe kaplama malzemeleri ve ısı yalıtımı ile birlikte rehabilitasyon çalışması gerçekleştirilmektedir. Rehber niteliğinde olan bu çalışma ile sürdürülebilir tarih doku ve yöreye ait yöresel bir siluet oluşturmak amaçlanmaktadır.

OF’UN CEHRESİ DEĞİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Of’un daha modern ve daha estetik bir şehir görünümüne kavuşacağını belirten Başkan Sarıalioğlu, Of’un önemli sokak ve caddelerinde köklü değişimlerin başlandığını, dönüşümün Of’a yeni bir kimlik kazandıracağını söyledi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, inceleme gezisinde çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Bir şehri güzelleştirmenin yolu; hiç kuşkusuz, planlı kent estetiği projelerinden geçiyor. Çok şükür, belirli bir plan ve program çerçevesinde, bugünden yarını inşa ve imar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Of’umuzun ileriye dönük gelişmesi için bizler yeni projelerle vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Of’umuza kazandırdığımız, İsmetpaşa Caddesi Cephe İyileştirme Projesi çalışmalarını inceleyerek istişarelerde bulunma fırsatı bulduk.

Of’umuzun Sanayi ve H.M.B. Ulusoy Caddesi’nde tamamladığımız projemiz ile, İsmetpaşa caddemizin de çehresini aynı şekilde değiştirecek olan Cephe İyileştirme Projesi kapsamında tabela standartları ve yöresel mimariye uygun dış cephe çözümleri ile uygulayarak Of’umuz daha modern ve daha estetik bir şehir görünümüne kavuşturacağız. Maşallah. Çalışmalarımız her geçen gün hızlı bir şekilde ilerliyor. İçimizi ferahlatan, ufkumuzu açan, huzurumuzu artıran, yaşama aşkımızı, şevkimizi, heyecanımızı çoğaltan bir çevre inşa etmek için durmak yok. Her geçen gün daha güzel bir Of için aşkla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.