Başkan Sarıalioğlu, Mezuniyet Törenine Katıldı

Başkan Sarıalioğlu, Mezuniyet Törenine Katıldı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu 5.Dönem mezuniyet törenine katıldı.

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu 5.Dönem mezuniyet töreni, Çamburnu’ndaki eğitim binasında gerçekleştirildi. 

Sunuculuğunu Öğr. Gör. Orhan Nazım Aksu’nun yaptığı törende; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşları, Soma’da şehit olan madencilerimiz ve tüm şehitlerimiz, trafik kazasında vefat eden MYO öğrencisi Burak Sivri adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından, MYO tanıtım filmi izlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajları okunurken uzun süre alkışlandı. Törene Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu, Safiye Seymen ve İstanbul Milletvekili Oktay Saral ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, İMEF Başkan Vekili Nizamettin Bilici, Memur-Der Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay ve Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal da tebrik mesajı gönderdi. 

Meslek Yüksek Okulunun bina ve donanımını gerçekleştiren Merhum Abdullah Kanca ailesinin Şirketi Kanca A.Ş. adına konuşma yapan İlkay Kanca, Kanca ailesi olarak Meslek Yüksek Okuluna burs, staj ve mezuniyet sonrası iş imkanı konusunda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. İlkay Kanca; “Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum, öğretim elemanlarına ve tüm personele teşekkür ediyorum. Merhum Abdullah Kanca’yı bir kez daha hayırla yad etmenin mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı yaptığı açılış konuşmasında; “Kanca El Aletleri Dövme Çelik A.Ş. kurucusu merhum sanayici Abdullah Kanca tarafından yaptırılan Meslek Yüksek Okulumuzda, 5.Dönem mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kanca ailesi okulumuzu yaptıktan sonra da her türlü desteği vermeye devam etmektedirler. Buradan başta Kanca A.Ş. Genel Müdürü Alper Kanca olmak üzere, aramızda bulunan İlkay Kanca beye ve tüm Kanca ailesine teşekkür ediyorum. Meslek Yüksek Okulumuzun gelişmesi için desteklerini esirgemeyen Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Baykal hocamıza ve Üniversite yönetimimize de teşekkür ediyorum.” Dedi. Okul Müdürü Çuvalcı, “Elektrik Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Makine Programı ve Mekatronik Programlarında eğitime devam etmekteyiz. Gemi İnşaatı Programımıza 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alımı yapacağız. Gemi Makinaları İşletme Programı ve Kaynak Programının açılması için de çalışmalarımız sürmektedir.” Dedi. Meslek Yüksek Okulunda yapılan akademik, sosyal, kültürel ve mesleki eğitimler ile düzenlenen teknik geziler hakkında bilgiler veren MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı; “Öğrencilerimizi bağırlarına basan Trabzon, Sürmene, Of ve Çamburnu halkına ve idarecilere teşekkür ediyorum. KTÜ ve Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu olarak AR-GE ve proje çalışmalarına önem vermekteyiz. Hükümetimiz de AR-GE’ye ve bilime en fazla pay ayıran hükümet durumundadır. Buradan bir bilim insanı olarak, hükümetimize de teşekkür etmek istiyorum. Mezuniyet törenimizin hazırlanmasında çaba sarf eden Müdür Yardımcılarımız, MYO Sekreterimiz, Bölüm Başkanlarımız, Öğretim Elemanlarımız ve idari personelimize ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sayın velilerimizi bu vatana hizmet edecek gençler yetiştirdikleri için tebrik ediyorum. Mezun öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve başarılar diliyorum.” dedi. 

Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu ise yaptığı konuşmada, “KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO yöremiz için teknik eğitim alanında çok önemli bir konumdadır. 4 Bölümde, 20 Öğretim Elemanı, 600 öğrenci ile kaliteli ve uygulamalı eğitim verilmektedir. 5.Mezuniyet töreninde aranızda bulunmaktan onur duymaktayım. Bu vesile ile tüm aileleri, öğretim görevlilerimizi ve mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kanca ailesine de eğitime verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum ” dedi. 

Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu’nun konuşmasının ardından, 5.Kanca Proje Etkinlik gününde düzenlenen proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere katılım belgeleri, plaketleri ve hediyeleri KTÜ İç Denetim Birimi Başkanı Hasibe Usta, MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Arsin MYO Müdürü Doç. Dr. Halil İbrahim Okumuş tarafından verildi. 

MYO mezunlarından ilk üç dereceye giren öğrenciler; Yasin Keskin, Aykut Yaşayan ve Neslihan Gizem Tarhan’a mezuniyet belgeleri, ödül, hediye ve plaketleri Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, Sürmene Milli Eğitim Müdürü Orhan Kahveci ve Sürmene Emniyet Müdürü Mevlüt Ak tarafından verilirken; Bölüm ve programlardan mezun olan ve dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri ise bölüm öğretim elemanları tarafından verildi. Mezuniyet töreninde dereceye giren öğrenciler ile Kanca etkinliğinde dereceye giren öğrencilere MYO Müdürlüğü tarafından saat, kalem, plaket, belge ve çeşitli hediyeler verilirken; Kanca A.Ş. adına İlkay Kanca tarafından da altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Mezunlar adına konuşma yapan Meslek Yüksek Okulu Birincisi Yasin Keskin; “İki yıl boyunca her türlü fedakârlığı yapan aileme, hocalarıma, yüksek okul personeline teşekkür ediyorum. Okulu birincilikle bitirmenin onurunu yaşıyorum. Katılımcılara ve Kanca ailesine teşekkür ediyorum. Tüm mezun arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi. Tören, Mezuniyet andının okunmasının ardından, kep atma töreni ve toplu resim çekilmesi ile sonra erdi. Törene ayrıca Sürmene ve Of kurum amirleri, Of Yurt Müdürü Ali Tarakçı, Eğitimci Güngör Saral, Trabzon eski İl Özel İdaresi Personel Müdürü Nazmi Öztürk ve çok sayıda veli katıldı.  Tören sonrasında Sürmene Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Folklor Ekibi gösteri sunarken, öğrenciler, öğretim elemanları ve velilerin büyük kısmı da horona eşlik etti.