Çanakkale Zaferinin 106’ıncı yılı Of’ta gururla kutlandı

Çanakkale Zaferinin 106’ıncı yılı Of’ta gururla kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Of’ta da gurur ve coşkuyla kutlandı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Of Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yılı Of’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili olarak ilk program Of Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke tarafından yapıldı. Tekke konuşmasında; “Bugün, Türk ve Dünya tarihinde müstesna bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü anmanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Çanakkale; vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale; maneviyatın maddiyattan daha önemli olduğunu gösteren bir destandır. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Seyit Onbaşının, Yahya Çavuşun, Mehmet Çavuşun ve daha nicelerinin göstermiş olduğu kahramanlık destanıdır. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna ‘ya şehit ol, ya gazi’ demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin nişanesi olan Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanı, bayrağı, milleti ve dini için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnetle şükranla ve rahmetle anıyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Resmi program ise Of Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. Okulun öğrencileri tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunası ile başladı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehit Necmi Çakır’ın hayatının anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı. 11. Sınıf öğrencisi Ümran Asude Özkan “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakma” adlı Mehmet Akif Ersoy’un şiirini okudu.

Öğrenciler tarafından sunulan “Çanakkale Kahramanları” adlı tiyatro oyunu izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Tiyatro oyununun akabinde Çanakkale konulu türküler okundu.

Programın sonunda Trabzon’da yapılan ve 18 ilçenin katıldığı “Akif’e Yolculuk”şiir yarışmasında il birincisi olan 11. Sınıf öğrencisi Ümran Asude Özkan’a Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek tarafından hediye takdim edildi.

Programa; Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Çelik , Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Fatih Çolak, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Osman Şimşek, İlçe Sağlık Müdürü Barış Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürleri Hasan Tekke, Osman İşçi AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, Okul Müdürü Ahmet Kayıkçı, Şehit Necmi Çakır’ın babası Fahri Çakır, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.