Of’ta “Yoğunlaştırılmış Tematik Denetimler” devam ediyor!

Of’ta “Yoğunlaştırılmış Tematik Denetimler” devam ediyor!

Of’ta İçişleri Bakanlığı’nın Haftalık Tematik Denetimler konulu ek denetim genelgesi kapsamında umuma açık işyerlerinde koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi.

Of’ta İçişleri Bakanlığı’nın Haftalık Tematik Denetimler konulu ek denetim genelgesi kapsamında umuma açık işyerlerinde koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi.

Koronavirüs risk haritasına göre, nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü 11. sırada yer alan Trabzon’da normalleşmeye dair ilk adımlardan biri olan cumartesi kısıtlamasının kalkması ile vatandaşlar sahil, park ve bahçelere yönelince, kentte denetim ve kontroller sıklaştırıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu Of’ta denetimlerde bulundu. Vali Ustaoğlu katıldığı denetim esnasında esnafa ve vatandaşlara sık sık maske, temizlik ve sosyal mesafe uyarılarında bulundu.

Denetimlerde, kontrollü normalleşme adımları ile birlikte esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik kurallarının sürdürülmesine yönelik uyarılar yapılarak işyerlerinde korona virüse karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verildi.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Trabzon şu an el ele vermiş, bu mücadeleyi hep beraber kazanabiliriz diyen Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Denetimlerimizi tematik denetimlere yoğunlaştırdık. Biliyorsunuz son günlerde vaka sayılarımızın artışıyla beraber kırmızı seviyelerdeyiz. Bundan da bir an önce çıkabilmek için el birliği ile beraber mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi Trabzonlular ile birlikte beraber kazanabiliriz. Bunun için maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edelim. Tek mücadele silahımız tedbir. Vatandaşlarımızdan şunu özellikle rica ediyoruz. Mecbur kalmadıkça iller arası seyahatlerini bir süre ertelesinler. Dışarıda umuma açık yerlerde dikkat etsinler. Her vatandaş oto kontrolünü sağlamadıkça biz bu mücadeleyi kazanamayız. Herkes kurallara uymalı. Bu mücadele ancak birlikte kazanılabilir. Ev, komşu ve taziye ziyaretlerini ay sonuna kadar erteleyelim. Şehirlerarası seyahatleri mecbur olmadıkça yapmayalım. Komşu ziyaretlerini erteleyelim. Artış devam ederse ekstra bazı önlemler almak zorunda kalabiliriz. Ama ben bu işi birlikte kazanacağımıza inanıyorum. Trabzon şu an el ele vermiş, kırmızıdan çıkmaya inanmış görünüyor” dedi.

HEDEFİMİZ MAVİ KATEGORİ

Denetimler sonrası açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise, “Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu ile birlikte esnafımızı ziyaret ettik. Of’umuzda uygulanan Koronavirüs tedbir ve kurallarına yönelik incelemelerde bulunduk, bereketli bol kazançlar diledik. Kıymetli Hemşehrilerim, daha güzel, daha sağlıklı ve normal yarınlar için bugün kurallara uymamız gerekiyor. Aktif ve yoğun denetimlerimiz devam ediyor. Esnaflarımızı, sokakta görmüş olduğumuz vatandaşlarımızı salgın döneminde dikkatli olmaya ve bu konuda da farkındalıkları arttırmak üzere kontrollere devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın kısmen bu noktada duyarlı olduğunu kısmen de uyarılara rağmen dikkat çekemediğimiz vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Bu konuda en başından beridir söylenilen bildiğiniz gibi bizlerin ortaya koyduğu çabayla bu süreç devam edecek. Biliyorsunuz kırmızı kategorideyiz. Dolayısıyla her an bir yeni bir yasaklama söz konusu olabilir. Bu çabaların zayi olmaması, ekonomik anlamda, sağlık anlamında bir zafiyet oluşmaması anlamında herkesin birbirine karşı sorumluluğu var. Vatandaşlarımıza bunu hatırlatmak istiyorum. Emek veren insanların emeklerinin de boşa gitmemesi adına herkes sorumluğunu lütfen yerine getirme gayreti içerisinde olsun. Hayatı da kontrollü bir şekilde yaşamaya devam edelim” diye konuştu.