Başkan Sarıalioğlu’ndan Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı

Başkan Sarıalioğlu’ndan Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ’21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,  ’21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü mesajında down sendromlu bireylerin, doğumdan itibaren başlayan düzenli ve disiplinli çalışmalar sonunda sosyal yaşamda yer edinebildiklerine vurgu yaptı. Başkan Sarıalioğlu, mesajında;

“Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu çocuklarımızın toplumdan dışlanmadığı, diğer çocuklar gibi onların da eşit haklarla yaşadığı, eşit koşullarda eğitim almaları tek dileğimizdir. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, bu alandaki çabaların yoğunlaştığı, neler yapılabileceğinin konuşulduğu ve bunların hayata geçirildiği bir gündür.

Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir. Çünkü Down sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar.

Bizler de belediye olarak sosyal sorumluluk projelerinde bu bilinçle hareket etmekteyiz. Yürüttüğümüz çalışmalarla Down sendromlu bireylere özen gösteriyoruz ve toplumda yer edinmelerini sağlıyoruz.

Down sendromlu çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamak, hayata bakış açılarını ve yaşam tarzlarını olumlu yönde geliştirmeleri hepimizin sorumluluğundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 21 Mart’ın eşit olduğumuzun ve aramızdaki bir sayı farkın ‘fark’ olmadığının anlaşıldığı bir gün olması temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” İfadelerine yer verdi.